Üsküdar 23 Haziran seçim sonuçları oy oranları: Üsküdar’da kim önde Yıldırım mı İmamoğlu mu?

Üsküdar 23 Haziran seçim sonuçları oy oranları: Üsküdar’da kim önde Yıldırım mı İmamoğlu mu?

Son dakika haberi: Üsküdar İBB seçim sonuçları ile Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım oy oranları merak ediliyor. 31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım oy oranları birbirine çok yakındı. Peki Üsküdar Binali Yıldırım oy oranı ne? Ekrem İmamoğlu yüzde kaç oy aldı. KARAR.COM 23 Haziran Üsküdar seçim sonuçları ve İmamoğlu-Yıldırım oy farkını dakika dakika grafiklerle seçim 2019 sayfasına yansıtıyor.

23 Mart seçimlerinde Üsküdar’da yüzbinlerce Üsküdarlı İstanbul İBB seçimleri için sandık başına gitti. İlk sonuçların gelmeye başlamasıyla birlikte seçmenler, 23 Haziran Üsküdar İBB seçim sonuçlarını anbean takip ediyor. Üsküdar’da Binali Yıldırım ne kadar oy aldı? Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı ne kadar? soruları yavaş yavaş yanıtını bulurken, Üsküdar’dan gelecek seçim sonuçları İBB seçimleri için kilit nokta haline geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı Üsküdar’da çok azdı. KARAR.COM olarak, Üsküdar ilçesinde Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkını, Üsküdar’da Ekrem İmamoğlu oy sayısını ve Binali Yıldırım’ın oy oranlarını ayrıntılarıyla bulabilirsiniz.

ÜSKÜDAR 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI OY ORANLARI

YSK kararıyla iptaline ve yeniden yapılmasına karar verilen 31 Mart İBB seçimlerinde Üsküdar’da Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki yarış oldukça çekişmeli geçmişti. 31 Mart seçimlerinde Üsküdar’dan AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’a 161 bin 413 oy çıkarken, 160 bin 146 seçmen ise CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nu tercih etmişti. Bununla beraber, Üsküdar’da Saadet Partisi’ne 4 bin 972, BTP’ye bin 152, Vatan Partisi’ne 739, DSP’ye 873, DP’ye 594, TKP’ye 451, bağımsız aday Özge Akman’a ise 91 oy çıkmıştı. Seçime katılma oranının yüzde 83,94 olduğu Üsküdar’da geçerli oy sayısı ise 330 bin 198’di. Üsküdar Belediye Başkanı ise, 159 bin 320 oy AK Parti adayı Hilmi Türkmen olmuştu.

19-06/22/skudar-23-haziran-secim-sonuclari-uskudarda-yildirim-mi-kazandi-imamoglu-mujpgg-1561201197.jpg

ÜSKÜDAR 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI

23 Haziran seçimlerinde bu kez seçmenler İBB başkanını seçmek için sandık başına gitti. Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşen 23 Haziran seçimlerinde artık sona ulaşılıyor. Üsküdar’da 31 Mart seçimlerinde İBB adayları Yıldırım ve İmamoğlu arasındaki oy sayısı çok az olunca, gözler sandıklardan gelecek değişikliklere kilitlendi. Kararsız seçmelerle birlikte, farklı parti tabanlarından gelecek seçmenlerin oyları Üsküdar’da İBB seçim sonuçlarında büyük öneme sahip.

Peki, Üsküdar’da 23 Haziran İBB seçimi nasıl sonuçlandı? Aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak Binali Yıldırım Üsküdar oy oranı ve Ekrem İmamoğlu Üsküdar oy oranına ulaşabilirsiniz.

19-06/22/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561201177.jpg

23 HAZİRAN İBB SEÇİMLERİ İÇİN ADAYLARIN İLK HEDEFİ KARARSIZ SEÇMENLER

Adayların ilk hedefi kararsız seçmenler-A+İstanbul seçimleri için geri sayım başladı. Partiler ‘hemşehri harekatlarıyla’ seçmeni bire bir markaja alarak hassas oy dengesini kendi lehine çevirmeye çalışıyor. İki adayın da hedefi bir önceki seçimde sandığa gitmeyen ve hâlâ kararsız kalan seçmeni oy vermeye ikna etmek.

YSK’nin 6 Mayıs’taki iptal kararıyla 23 haziran’da tekrar seçime gitmeye hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimleri için artık geri sayım başladı. Pazartesi günü ekranda karşı karşıya gelen AK Parti adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun canlı yayın kapışması 17 yıl sonra bir ilk olurken partiler ağırlıklarını seçmeni bire bir markaja alan çalışmalara verdi.

19-06/22/skudar-23-haziran-secim-sonuclari-uskudarda-yildirim-mi-kazandi-imamoglu-mujpggjpgg.png

İlk hedef ise 31 Mart’ta oy kullanmayan küskün seçmenler ve hala kararsız olanlar. İki aday da bu seçmenleri kendi tarafına çekmek için bütün güçlerini sergilerken kamuoyu araştırma şirketleri de bu seçmenlerin sonucu etkileyeceği konusunda hem fikir. Partilerin bütün çabalarına karşın anket firmaları seçmen katılımın yine de 31 Mart’ta düşük olabileceği uyarısını yapıyor. REMRES Kamuoyu Araştırma şirketi Emre Şişmanlar “Türkiye’de seçmen kitlesi büyük ölçü de kutuplaşmış durumda. Açık oturum sonrası sosyal medyaya baktığımızda bir tane bile kendi adayını eleştiren yok. Fark şundan kaynaklanacak; katılım biraz daha düşebilir.”

Seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır da iktidar seçmenleri arasında katılımın düşmesini beklediklerini söyledi. Ağırdır “Sandığa gitmeyen her 17 seçmenden 11’i siyasetle ilgisi olmayan, gazetelerin sadece spor sayfalarını okuyan ve siyasetteki hiçbir aktörü beğenmeyenler” yorumunu yaptı.

GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş ise canlı yayının AK Parti kitlesi açısında olumlu sonuçları olacağını bunun sandığa pozitif yansıyacağını düşündüğünü söyledi. Canlı yayın değerlendirmesi yapan bir diğer isim de ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu. Uslu, “Program seçmen tercihlerini etkiledi mi?” sorusuna “Etkilemedi. Çünkü kararsız seçmen yok. Adayların etkileyebilecekleri küçük gruplar vardı ama onlara mesaj veremediler.” şeklinde yanıt verdi.

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ise yanı soruya şu yanıtı verdi: “31 Mart’ta Binali Yıldırım’a oy verip 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’na oy verebilecek bir kitle vardı. Yıldırım’ın kendi tabanını konsolide etmesi açısından bir sonuç çıkabilir.”

23 Haziran seçimlerinde ne gibi değişiklikler oldu? Üsküdar İBB seçimlerini kim kazandı? KARAR.COM olarak 23 Haziran seçim sonuçları ve Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım oy oranlarını dakika dakika haberimize yansıtıyoruz.

SANDIKLARA MÜŞAHİT ORDUSU

31 Mart'ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için siyasi partiler sandık başlarında görev yapacak müşahitlerini ve sandık kurulu üyelerini belirleyerek ilçe seçim kurullarına gönderdi. 

CHP'nin müşahit sayısı AK Parti'nin müşahit sayısından 2 kişi daha fazla. İBB seçiminde AK Partili 31 bin 339, CHP'li 31 bin 341 isim görev yapıyor. 

Büyük Birlik Partisi seçime kendi adayıyla katılmasa da desteklediği Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım için sandıklarda olacak. BBP'nin bildirdiği görevli sayısı 5 bin 771.

Seçime katılmayan partilerden biri olan HDP 14 bin 334, Demokrat Parti bin 55 kişinin ismini bildirdi.

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den sonraki bileşeni MHP bin 564 kişiyle sandıklarda görev yapacak. Millet İttifakı üyesi İYİ Parti ise ise 5 bin 565 kişiyle sandık başlarında olacak. Saadet Partisi'nin görevli sayısı 15 bin 416'yken Vatan Partisi ise 886 kişiyle sandıklarda olacak.

Yarın İstanbul'da 31 bin 124 sandık kurulacak ve 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde sandıklara görevli veren siyasi partiler bu seçimlerde de sandıklara üye verebilecek.

YSK görev ücretini düşürdü

Sandık başkanı ve sandık kurulu memur üyeyle birlikte 7 kişiden oluşan sandık kurulu üyelerine YSK tarafından ücret verilecek. 

Yenilenen İstanbul seçimindeki iş yükü iptal edilen 31 Mart seçiminden daha az olduğu için sandık kurulu üyelerine ödenecek yevmiye sayısı düşürüldü.

Daha önce 3 yevmiye alan sandık kurulu memur üye yarın 2 yevmiye, 4 yevmiye alan sandık kurulu başkanı ise 3 yevmiye alacak. Partili müşahitlere ise bir yevmiye ödenecek.

Sandık maliyeti 32 milyon TL

Sandıkların kurulacağı bin 897 okulun sorumlusuna da YSK tarafından ücret ödenecek. 

YSK tarafından partili müşahitlere 12 milyon 336 bin TL, sandık kurulu başkanlarına 11 milyon 578 bin TL, sandık kurulu memur üyelere ise 7 milyon 718 bin TL ödenecek. İl ve ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile okul sorumlularına ödenecek parayla birlikte sandıklarda görev yapacaklara ödenecek para toplamda 32 milyon TL'yi geçecek.

YSK verilerine göre İstanbul'da 31 bin 124 sandıkta kayıtlı 10 milyon 560 bin 963 seçmen bulunuyor. Bu seçmenlerin 5 milyon 348 bin 568'i kadın, 5 milyon 212 bin 305'i erkek. Kadın seçmenler erkeklere oranla yüzde 1.3 daha fazla.

167 bin 438 seçmen ilk kez oy kullanacak. 94 bin 214 engelli seçmen bulunurken 75 yaş üzeri seçmen sayısı 387 bin 897.

Tüm ilçelerde seyyar sandıklar da kurulacak. 156 seyyar sandıklarda 3 bin 748 seçmen kayıtlı.

7 cezaevinde kurulacak 62 sandıkta 9 bin 320 tutuklu oy kullanacak.

33 bin 775 asker, 8 bin 93 hükümlü, 4 bin 633 kısıtlı ve vatandaşlıktan çıkan 359 kişinin şse oy kullanma hakkı bulunmuyor.

KARAR.COM 23 Haziran Üsküdar seçim sonuçları ve İmamoğlu-Yıldırım oy farkını dakika dakika grafiklerle seçim 2019 sayfasına yansıtıyor:

ÜSKÜDAR 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN