Uyuşturucu davası sanığından pes dedirten savunma: Hassas terazi adalet için!

Uyuşturucu davası sanığından pes dedirten savunma: Hassas terazi adalet için!

Antalya'da ağır ceza mahkemelerinde yargılanan sanıkların savunmaları, pes dedirtti. Bazı sanıklar, yemeğin tuzunu ayarlamak ya da uyuşturucu paylaşımında 'adaletsizlik olmasın' diye hassas teraziden faydalandıklarını söyledi. Sanık A. S. "Hassas terazi olmadan önce göz kararı ile bölüşüyorduk. Bu da paylaşımda adaletsiz oluyordu" dedi.

Antalya'da yargılandıkları ağır ceza mahkemelerinde yüksek cezalardan kurtulmak isteyen bazı sanıkların ilginç savunmaları dikkati çekti.

Polisin bir eve düzenlediği operasyonda hassas terazi ile içinde 51 gram sentetik uyuşturucu bulunan ve birinin üzerinde 'tuz' yazan iki kavanozu mutfak penceresinden dışarı attığı öne sürülen şüpheliler A.S. ve B.Ü. gözaltına alındı. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde haklarında 'uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama'dan dava açılan sanıklar, suçlamayı kabul etmedi. 

"TUZ ÖLÇMEK İÇİN HASSAS TERAZİ KULLANIYORDUM"

Bahçeye atılan uyuşturucunun kime ait olduğunu bilmediğini iddia eden B.Ü, "Pencereden herhangi bir şey atmadım. Bulunan hassas teraziyi uyuşturucu tartmak için değil, mutfakta yemeğe atacağım tuzu ölçmek için kullanıyordum." dedi.

A.S ise bağımlı olduğunu ancak uyuşturucu satmadığını öne sürdü. Uyuşturucuyu arkadaşlarıyla paralarını birleştirerek aldıklarını ileri süren sanık, "Kim kaç para verdiyse hassas teraziyle tartıp o kadar uyuşturucu veriyordum. Hassas terazi olmadan önce göz kararı ile bölüşüyorduk. Bu da paylaşımda adaletsiz oluyordu" ifadelerini kullandı. 

Mahkeme heyeti, sanıklardan A.S.'ye 12 yıl 6 ay hapis cezası verirken, B.Ü.'nün delil yetersizliğinden beraatine karar verdi. 

"CEZAEVİNDE DAHA ÇOK SEVAP KAZANIYORUM"

Antalya'da bir jandarmayı silahla ateş ederek yaraladığı için 'öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanan A.U. ise duruşmada kendisine söz verildiğinde şunları kaydetti:

"Arkamdan ateş ettiler, vuruldum ama düşmedim. Daha sonradan askerlerden biri önüme çıktı. Sonradan duyduğuma göre silahı tutukluk yapmış. O sırada gözüm karardı, bilinç dışı ateş etmişim. Daha sonra yine yürüyerek Manavgat'a oradan da Denizli'ye tekrar döndüm. Orada domuz zannedilerek vuruldum. Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Ben Allah katında Mehdiyim. Cezaevinde bulunanlarla görüşmeler yapıyorum. Burada daha çok sevap kazanıyorum. Bu nedenle tahliyemi talep etmiyorum."  

Sanık A.UÇ, 7 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

"EVİ SOYACAK HIRSIZ AMA BULAMADIM"

Gayrimenkul zengini iş insanı Asım Bayram'ı öldürdükten sonra ormanlık alana gömdükleri gerekçesiyle tutuklanan 4 sanıktan M.G, duruşmadaki ifadesinde Bayram'ın evinin kasasında olduğunu düşündükleri yüklü miktardaki parayı almak için plan yaptıklarını söyledi. 

Bayram'ı bayıltıp parayı almaya karar verdiklerini anlatan M.G., "Evi soyacak hırsız aradım ama bulamadım. Bunun üzerine maktulü ev satma bahanesiyle M.Ö'nün evine götürdüm. M.Ö, maktulü etkisiz hale getirmek için başına çekiçle vurdu. Amacımız Asım Bayram'ı öldürmek değildi" dedi.

"YAŞANANLARIN BİR TİYATRO OLDUĞUNU SANIYORDUM"

 

'Çağrı merkezi' görünümü verdikleri iş yerlerinden özel bir program aracılığıyla aradıkları Almanları dolandıran sanıklardan bazıları da ilginç savunmalara başvurdu.

'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'üç veya daha fazla kişi tarafından birlikte dolandırıcılık' suçlarından tutuklu yargılanan sanıklardan S.K, "Kimseyi dolandırmak amacıyla aramadım. Sadece P.G'nin talebiyle telefonla üç kişiye kendimi polis olarak tanıttım. Bu kişilerle sert bir şekilde konuşmamı istedi. Bu sırada P.G. görüntülerimi çekiyordu. Bu görüşmeyi patronuna göstereceğini söylemişti, yaşananların bir tiyatro olduğunu sanıyordum. Oyuna geldim, masumum." ifadelerini kullandı.

ANTALYA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN