Uzayı da fethedecegiz! İlk Türk uzay yolcusunun kim olduğu ortaya çıktı, Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verecek

Uzayı da fethedecegiz! İlk Türk uzay yolcusunun kim olduğu ortaya çıktı, Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verecek

Uzun süredir tartışma konusu olan uzaya yolculuk hakkında önemli bir açıklamalar yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank uzaya gidecek adayların belli olduğunu duyurdu. Uzaya gidecek adayların yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı belirtildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bilimsel çalışmalarda görev alacak ilk Türk uzay yolcularının belli olduğu açıklandı. Konu hakkında açıklama yapan Mustafa Varank müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını belirtti. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…


BAKAN VARANK MÜJDEYİ VERDİ


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklama ile uzaya çıkacak ilk Türk uzay yolcularının belli olduğunu duyurdu. Cumhuriyetin 100 yılında Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderileceğini belirten Bakan Varank, uzayda bilimsel deneylerin yapılacağını aktardı.
turk-astronot-belli-oldu.jpg

Uzaya gönderilecek kişilerin seçim aşamasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin çok fazla katkısı olduğunu vurgulayan Bakan Varank, adayların belli olduğunu duyurdu. Merak edilen konu hakkındaki detayları tek tek anlatan Bakan Varank, şu açıklamalarda bulundu:

"Uzay yolcularının seçiminde Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin çok katkısı oldu. Adaylarımız belli, yakın zamanda Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla isimleri paylaşmış olacak. Türkiye 100'üncü yılında bir vatandaşını Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderecek, Türk vatandaşı al bayrağımızı uzay istasyonunda temsil edecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN