Uzman öğretmenlik sınav başvuru tarihleri ne zaman? Uzman öğretmenlik sınav başvurusu nasıl yapılır? Uzman öğretmenlik başvuru tarihleri 2022

Uzman öğretmenlik sınav başvuru tarihleri ne zaman? Uzman öğretmenlik sınav başvurusu nasıl yapılır? Uzman öğretmenlik başvuru tarihleri 2022

Son dönemlerde öğretmenlerin gündeminde uzmanlık sınavı yer alıyor. Peki uzmanlık sınavına nasıl başvuru yapılır? Uzman sınavı başvuru şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz aylarda öğretmenler için getirilen kariyer yükselişi ile ilgili uygulanacak uzmanlık sınavı araştırmaları devam ediyor. Peki uzmanlık sınavı nedir? Uzmanlık sınavı şartları nedir? Uzmanlık sınavı nasıl yapılacak? Uzmanlık sınavı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÖĞRETMEN UZMANLIK SINAVI

Geçtiğimiz aylarda yasaklanan öğretmenlik meslek kanunu gereğince öğretmenlerin kariyerinde yükselebilmesi için uzmanlık sınavı uygulamaya geçirildi. Uzmanlık sınavına uzman öğretmen olma eğitimi alan öğretmenler katılabilecek ve başvuruları MEB sitesinden yapılacak. Uzmanlık ve başöğretmenlik sınav başvuruları 26 Eylül tarihinde öğretmenlerin başvurusuna açıldı ve sınav başvuruları https://basvuru.meb.gov.tr adresinden e-Devlet ile giriş yaparak yapılabilecek. Uzman öğretmenlik sınav başvuruları 26 Eylül ve 3 Ekim 2022 tarihleri arasında internet sitesi üzerinden kabul edilecek ve sınav 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde öğretmenlerle paylaşılacak.

Uzman Öğretmen ve Başöğretmen Sınav Başvuru ve Şartları

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV BAŞVURU ÜCRETİ

Uzman öğretmenlik başvuru ücretinin MEB tarafından açıklanması bekleniyor, sınav ücreti ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞ FARKI

Uzman öğretmenlerin maaşlarında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamaya göre 3 bin TL fark olacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

Uzman öğretmenlik sınavı başvuruları için şartlar şu şekilde belirlendi; Sınava başvuru yapılacak son tarih itibariyle başvuru yapacak öğretmenin en az 10 sene hizmet yapmış olması, öğretmen olunması, kademesinin ilerlemesinde bir cezası olmaması, mesleki gelişimler için uygulanan en az 180 saat Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı eğitimini almış olmak gerekiyor. Başöğretmenlik sınavı için başvuru yapacak öğretmenlerin şartları şu şekilde; Sınava başvuru yapılacak son tarih itibariyle en az 10 sene öğretmenlik görevi yapmış olmak, uzman öğretmen unvanını almış olmak, kademenin ilerlemesi için bir ceza alınmamış olması, uzman öğretmen gelişimi için uygulanan en az 240 saatlik Başöğretmenlik Eğitim Programını başarıyla tamamlamak, başöğretmenlik mesleki gelişim çalışmalarını başarıyla tamamlamak şartları aranıyor. Sınava girecek olan öğretmenlerden müdür, müdür baş yardımcısı, müdür yardımcısı ve izinde bulunan öğretmenler de başvuruda yapabilecek. Kademe ilerleme cezası almış olan öğretmenler cezaları silindikten sonra uzman öğretmen ya da başöğretmen sınavına girmek için başvuru yapabilecekler. Özel okullarda mesleğini devam ettiren öğretmenler de belirlenen şartları taşıdıkları takdirde sınav başvurusu yapabilecekler. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN