Uzmanlardan 'müsilaj' tepkisi: Önüne geçmedikçe her şey daha da kötüleşecek

Uzmanlardan 'müsilaj' tepkisi: Önüne geçmedikçe her şey daha da kötüleşecek

Ekolojist Pelin Cengiz, müsilajı yok etmek için yüzey temizliğinin tek başına etkili olamayacağına dikkati çekerek, “Atıksu deşarjının önüne geçmedikçe hiçbir şey değişmeyecek, hatta kötüleşecek” dedi. Marmara Denizi'ndeki kirliliğin nedenlerinden birini de açıklayan Cengiz, Cengiz Holding’in sahibi olduğu Cenal Karabiga Termik Santrali’nin deniz sıcaklığının artmasına neden olduğunu aktardı.

Marmara müsilaj sorunuyla mücadele ediyor. Yüzeyi kirleten yapı aynı zamanda denizin dibine de çökerek, oksijen seviyesini düşürüyor ve canlı yaşamını tehlikeye sokuyor. Bununla birlikte insan sağlığı için olumsuz etkileri de gündeme geldi.

Son günlerde yüzeydeki müsilajın sadece vakumlama yöntemi ile temizlenmesine tepki gösteren Ekolojist Pelin Cengiz, “İstediğiniz kadar müsilaj için yüzey temizliği yaptığınızı iddia edin, atıksu deşarjının önüne geçmedikçe hiçbir şey değişmeyecek, hatta kötüleşecek. Kömürlü termik santraller ekokırım projeleridir, halk sağlığı sorunudur, siyasidir. Bunları kapatmanız için daha ne olması lazım?” ifadelerini kullandı.

CENGİZ HOLDİNG İDDİASI

Kirliliğe önemli ölçüde sebep olan bir bilgiyi de paylaşan Cengiz, şu ifadeleri kullandı:

Ayrıca, bu kirliliğe neden olan, Marmara Denizi'ne zehrini akıtarak, günde binlerce metreküp soğutma suyu olarak kullandığı deniz suyu ile deniz sıcaklığının artmasına neden olan Cenal Karabiga Termik Santrali’nin sahibi kim?

Evet bildiniz, Cengiz Holding...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN