İstanbul Valisi Davut Gül, Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek İstanbul’un son üç yılına ait güvenlik verilerini paylaştı. Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, sahipsiz hayvanlarla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Göreve geldikleri günden itibaren vatandaşların bu konuda yaşadığı sıkıntıları yakından gözlemlediklerini belirten Gül, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler doğrultusunda belediyelerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
Rapor gerçeği ortaya koydu: Matmazel ölmedi, öldürüldü
“YER YOK” MAZERETİ GEÇERSİZ
Vali Gül, bazı belediyelerin sahipsiz hayvanları barındıracak alan bulamadıkları yönündeki gerekçelerine değinerek, “Orman alanları içerisinde talep eden tüm belediyelere yer tahsis ediliyor. Artık hiçbir belediyemiz ‘barındıracak yerimiz yok’ diyemez” ifadelerini kullandı.
Yeni oluşturulan yaşam alanlarının 40-50 bin metrekarelik çevrili alanlar olduğunu belirten Gül, bu alanlarda hayvanların beslenme, kısırlaştırma ve bakım işlemlerinin belediyeler tarafından yapılacağını söyledi.
“YASAL İŞLEM YAPILACAK” UYARISI
Bazı belediyelerin henüz yeterince harekete geçmediğini dile getiren Gül, olası bir saldırı durumunda sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacağını hatırlattı. “Allah muhafaza, bir insana zarar gelirse Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi, belediye başkanlarından başlayarak tüm sorumlular hakkında işlem yapılacak” dedi.
“VİCDANİ VE HUKUKİ BİR SORUMLULUK”
Sahipsiz hayvanların toplanarak güvenli alanlara alınmasının hem vicdani hem de hukuki bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Vali Gül, “Eksik kalan ne varsa tamamlayacağız. Bu süreci hep birlikte, kararlılıkla yürüteceğiz” şeklinde konuştu.
Valimiz Davut Gül, medya kuruluşu temsilcileri ile “Medya Buluşması” programında bir araya gelerek;
— TC İstanbul Valiliği (@TC_istanbul) January 13, 2026
✅ İstanbul’un 2023, 2024 ve 2025 yıllarına ilişkin emniyet verilerini karşılaştırmalı olarak açıkladı.
Ayrıca, medya kuruluşu temsilcilerinden gelen;
✅ Düzensiz göç,
✅… pic.twitter.com/HprKFIhbEF
