'Van afet bölgesi ilan edilsin' çağrısı

'Van afet bölgesi ilan edilsin' çağrısı

Van'da yağışların etkisini artırmasıyla birçok noktada sel meydana geldi. Vatandaşlar, "Burası afet bölgesi ilan edilsin. Selden etkilenen bölgelerde acil eylem planı oluşturulması şart" diyerek yardım çağrısı yaptı.

Van'da dört gün içinde iki kez sel felaketi yaşandı, birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Cumhuriyet’ten İlayda Kaya'nın haberine göre, CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, “Van’ın Başkale, Muradiye, Çaldıran, Özalp, İpekyolu, Gürpınar ve merkez ilçeleri ciddi olarak zarar gördü.

Çok sayıda ev, işyeri yıkıldı. Ayakta kalan evler kullanılmaz hale geldi. Hayvanlar telef oldu, tarım alanları kullanılmaz halde. Vanlılar devletten yardım eli bekliyor. Burası afet bölgesi ilan edilsin. Köylülerin bankalara olan borçları ertelensin. Evleri yıkılanlara ev yapılsın ve hayvan zararları giderilsin. Somut bir çalışma bekliyoruz. Köylüler kışın ne yiyecek? Destek şart. Burada yerinde çalışmalar yapılmalı ve insanlara hayatları teslim edilmeli. Ciddi bir mağduriyet var” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN