Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Mehmet Emin Bilmez kimdir? İlk açıklama geldi

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Mehmet Emin Bilmez kimdir? İlk açıklama geldi

HDP’li Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın görevden alınmasının ardından yerine başkan vekili olarak getirilen ‘Vali Mehmet Emin Bilmez kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?’ soruları merak ediliyor. Tüm bu aradıklarınız ise karar.com’da yer alıyor…

Van, Diyarbakır ve Mardin’in HDP’li büyükşehir belediye başkanları görevlerinden alındı, yerlerine ise başkan vekili olarak o illerin valileri atandı. Van Büyükşehir Belediye başkan vekilliğine getirilen Mehmet Emin Bilmez’in hayat hikâyesi ise merak ediliyor. Peki Mehmet Emin Bilmez kimdir? İşte detaylar…

MARDİN, DİYARBAKIR VE VAN’A KAYYUM

İçişleri Bakanlığı tarafından, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu doğrultuda, Mardin'e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Van'a Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye başkan vekili olarak atandı.

19-08/19/mehmet-emin-bilmez-1566203297.jpg

GÖREVLENDİRME SONRASI İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alındı. Görevden alınanların yerine, o kentlerin valileri başkan vekili olarak atandı. Gazetecilere açıklama konuşan Bilmez, şeffaf belediyecilik vurgusu yaparak, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile belediyeye kayyum olarak atandığını belirtti.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

‘HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ’

Şu anda göreve başladığını aktaran Bilmez, çalışanların aşına, ekmeğine karışmadan çalışacaklarını, Van Belediyesi'nin imkânlarını, Van halkına kullandıracaklarını ve herkesi kucaklamaya çalışacaklarını belirtti. Şeffaf bir yönetim sergileyip, herkese eşit mesafede davranacaklarını kaydeden bilmez, vatandaşlara ve Van halkı ile beraber el ele verip, bu kente hizmet edeceklerini vurguladı.

MEHMET EMİN BİLMEZ KİMDİR?

01 Şubat 1966’da Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Mutluca köyünde doğan Mehmet Emin Bilmez, İlkokulu doğduğu köyde, orta öğrenimini Bingöl İmam Hatip Lisesinde bitirdikten sonra Üniversiteyi Ankara Hukuk Fakültesinde bitirdi. 1989’da üniversiteyi tamamlamasının ardından Ankara Barosu bünyesinde avukatlık stajını yapan Mehmet Emin Bilmez, 24 Aralık 1990’da Elâzığ kaymakam adaylığına atandı.

YAPTIĞI GÖREVLER

1 sene İngiltere’de olmak üzere 3,5 sene boyunca kaymakamlık stajının ardından, sırasıyla kaymakam olarak Rize-İkizdere, Elâzığ-Ağın, Van-Muradiye ve Konya-Sarayönü ilçelerinde çalışan Mehmet Emin Bilmez, 2005’te Ankara ve Edirne’de 8 aylık kısa dönem askerlik görevini tamamladı. 01 Ocak 2009’da İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesinde daire başkanı olarak atanan Mehmet Emin Bilmez, İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanı olarak üç sene çalışmasının ardından 15 Nisan 2011’de aynı kurumda Genel Müdür Yardımcılığına getirildi. 10 Eylül 2016 – 21 Haziran 2017 tarihlerinde Mahalli İdareler Genel Müdürü Vekilliği yapan Mehmet Emin Bilmez, 13 Haziran 2017 tarihli ve 2017/10458 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Ardahan Valisi olarak atandı.

Mehmet Emin Bilmez, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN