Vatan Partisi, Greta Thunberg'in resmini Eren Bülbül pankartıyla kapattı

Vatan Partisi, Greta Thunberg'in resmini Eren Bülbül pankartıyla kapattı

Vatan Partililer, aktivist Greta Thunberg’in Kadıköy'deki grafitisinin üzerine iki yıl önce terör örgütü PKK tarafından katledilen Eren Bülbül’in pankartını astı.

İsveçli iklim aktivisti 16 yaşındaki Greta Thunberg, Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız dedi.

Kadıköy'de bir binanın duvarında bulunan Greta Thunberg grafitisi üzerine Trabzon'da iki yıl önce PKK tarafından öldürülen Eren Bülbül'ün pankartı asıldı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, gerekçe olarak Thunberg’in sosyal medyada YPG'ye destek veren mesajlar paylaştığı iddiası gösterildi.

Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Osman Erbil, daha önce de Greta'nın resminin silinmesini istemiş ve Kadıköy Belediye Başkanı'na çağrı yapmıştı. Kadıköy Belediyesi'nin uyarıları dikkat almadığını belirten Erbil, "Görev Vatan Partisi'ne kaldı" dedi.

19-10/24/c.jpg
Thunberg’in iklim krizine dikkat çekmek için tek başına başlattığı okula gitmeme eylemi bir yıl içinde tüm dünyaya yayıldı.

İsveçli çevre aktivisti, karbon salınımını sıfıra indirmek amacıyla Atlas Okyanusu’nu yelkenli ile geçerek Birleşmiş Milletler Zirvesi’ne katılmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN