Akşenerin yoluna çıktı validen gördüğü muameleyi anlattı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de katıldığı yayın sonrası yanına gelen bir vatandaşla aralarında geçen konuşmayı paylaştı. Vali ile görüşmek için giden vatandaşın yaşadıklarını anlatması üzerine üzerine Akşener, "Bu tavır, devletteki ciddiyet krizinin yansımasıdır" dedi.

Katıldığı yayın sonrası bir esnaf, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, Başakşehir'e taşınması planlanan hal ile ilgili valiyle görüşmesini "Kravatımı taktım, saygı çerçevesi içerisinde Genel Başkanım. ‘Çengiler gibi kravat takmışsın, gelmişsin’ dedi. O kadar onurumu kırdı. Yani öldürseydi, bana kurşun sıksaydı bu kadar üzülmeyecektim" diye aktardı. Konuşmayı paylaşan Akşener, "Bu tavır, devletteki ciddiyet krizinin yansımasıdır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, Başakşehir'e taşınması planlanan Rami Gıda Toptancıları Hali'nden bir esnaf vali ile arasındaki diyaloğu "Valim biz sizden, yüce makamınızda ve saygın devlet olarak şahsınız devlettir. Ben sizden istirham ediyorum, bu esnafı ‘üç, dört ay idare edin.’ Şimdi geldiler, suyunu, elektriğini kestiler ve ‘Sakın ola bu yürütmeyi durdurmaya kalmayın’ dedi. Yürütmeyi durdurmayın. 5’e 5 kala hakimi ararım ve engellerim’ dedi. ‘Elektriğinizi keser, suyunuzu keserim ve de’ dedi. Kravatımı taktım, saygı çerçevesi içerisinde Genel Başkanım. ‘Çengiler gibi kravat takmışsın, gelmişsin’ dedi. O kadar onurumu kırdı. Yani öldürseydi, bana kurşun sıksaydı bu kadar üzülmeyecektim" sözleriyle anlattı.

36 yıldır İstanbul'da faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali'nin, Başakşehir'de inşa edilen "İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı"na taşınması planlanıyor. Esnafın bir kısmı tahliye edilirken bir kısmı da kendilerine ek süre verilmesini ve eski yerlerinde faaliyet göstermek istediklerini söylüyorlar. Bir esnaf, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e FOX TV canlı yayın çıkışı yaşadıkları sorunu şöyle anlattı:

"Çivi çakacak takat kalmadı. Suyumuzu kestiler. Vali Bey’e gittim; ‘Sayın Valim biz sizden, yüce makamınızda ve saygın devlet olarak şahsınız devlettir. Ben sizden istirham ediyorum, bu esnafı ‘üç, dört ay idare edin.’ Şimdi geldiler, suyunu, elektriğini kestiler. Ve ‘Sakın ola bu yürütmeyi durdurmaya kalmayın’ dedi. 'Yürütmeyi durdurmayın. 5’e 5 kala hakimi ararım ve engellerim’ dedi. ‘Elektriğinizi keser, suyunuzu keserim ve de’ dedi. Kravatımı taktım, saygı çerçevesi içerisinde Sayın Genel Başkanım. ‘Çengiler gibi kravat takmışsın, gelmişsin’ dedi. O kadar onurumu kırdı. Yani öldürseydi, bana kurşun sıksaydı bu kadar üzülmeyecektim. Ben 800 tane esnaf adına gittim. İstirham ediyorum. Şeref duyarak. Arkadaşlarımın hepsi haberi var. Sizin canlı yayında olduğunuzu öğrendi. Sizden arkadaşlarım, Rami esnafını şereflendirmenizi dinlemenizi istirham ediyoruz."

Esnafın sorunlarını dinleyen Akşener, partililere "Şimdi hemen siz milletvekilleriyle beraber gidin" yanıtını verdi.

"ONA GÖSTERİLEN BU TAVIR DEVLETTEKİ CİDDİYET KRİZİNİN YANSIMASIDIR"

Duruma sosyal medya hesabından tepki gösteren Akşener, şu paylaşımı yaptı:

"Canlı yayın çıkışı sesini duyurmak için yanıma gelen esnaf kardeşimi iyi dinleyin. Ona gösterilen bu tavır, devletteki ciddiyet krizinin yansımasıdır. İşte bu yüzden; Milletimizin sesinin hiçe sayıldığı, kibrin ve egonun hüküm sürdüğü bu ucube sistemi değiştirmek zorundayız."

'İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR'

Öte yandan İstanbul Valiliği'nden konu ile ilgili açıklama yapıldı. İstanbul Gıda Toptancıları Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı ve beraberindeki heyette yer alan Hayati Arı'nın 9 Temmuz Cuma saat 16.30'da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret ettiği kaydedilen açıklamada, "Valilik makamında yapılan görüşmede, Vali Ali Yerlikaya tarafından sarf edildiği iddia edilen 'Çengiler gibi kravat takmış gelmişsin' ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Valilik makamını 800 esnaf adına ziyaret ettiğini iddia eden Hayati Arı'nın, dernek üyeliği ve esnaf kaydı olmadığı gibi, kuru gıda hali esnaflarımızı temsil etme yetki ve sorumluluğu da yoktur." denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN