Vatandaşın hayat pahalılığı isyanı: Eve salça bile alamadan dönüyorum

Erzurum'da halkın sorunlarını dinleyen İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'la bir vatandaş arasındaki diyalog dikkat çekti. Evden verilen salça siparişini cebinde 40 lirası olmadığı için alamadığını söyleyen vatandaş, "Gözümüzü açıyoruz zam, kapatıyoruz zam. Biz nasıl yaşayacağız" diyerek tepki gösterdi.

KARAR

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, ilçe gezileri kapsamında vatandaşları ve esnafı ziyaretlere devam ediyor. Bu gezilerde vatandaşın sorunlarını dinleyen Kırkpınar'ın bir vatandaşla diyaloğu dikkat çekti. Eve salça alamadığını dile getiren vatandaş şunları söyledi, “Evden salça istediler almaya gittim. 20TL olan salça, 40TL olmuş. Ben de almadım. Gözümüzü açıyoruz zam, kapatıyoruz zam.”

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kırkpınar, geçim sıkıntısının arttığına ve vatandaşın temel gıda maddelerini alamayacak durumuna geldiğine değinerek şu açıklamalarda bulundu, “Gezdiğimiz her yerde, karşılaştığımız herkesin bir çok problemi var. Bunların başında gün geçtikçe çoğalarak artan geçim sıkıntısı geliyor. İnsanlarımız bir salça bile alamayacak duruma geldi. Bir anne ve baba için bu durumun ne kadar zor olduğunu ancak bunu yaşayan bilir. Ve ne yazık ki ülke nüfusumuzun büyük bir kesimi artık bu durumu yaşıyor. Bu cefakâr, bu vefakâr milletimize bu durumları reva görenler utansın. Yandaşlar dışında herkes mutsuz ve yarından kaygılı. Vatandaşı rencide etmemek için, yayınlamadığımız binlerce şikayet ve sıkıntı var. İnsanlarımız artık ekmek alamıyor ekmek!.. Düşünebiliyormusunuz temel tüketim maddesi olan ve yoksulluğun en dibinde bile rahatça alınabilinecek olan ekmek bile artık alınamıyor.

İnsanlarımız çocuklarına bakmakta güçlük çekiyor. Sabah kahvaltı yapmadan evden, beslenme saati gelince de beslenmesi olmadığı için sınıfından çıkan milyonlarca öğrenci var. Hangi birini anlatalım. İktidar partisinin yurttaşla sorunu nedir anlamış değiliz.

Buradan sesleniyorum; İYİ Parti iktidarında çocuklarımız beslenme sorunu yaşamayacak, anne ve babalar boynu bükük eve gitmeyecekler. Bu kötü günlerin bitmesine az kaldı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN