VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM bursu ne kadar, geri ödemeli mi?

VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM bursu ne kadar, geri ödemeli mi?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs talebinde bulunan öğrencilerin başvurularını, ilgili şartlar gözetilerek değerlendirdi. Bu değerlendirme neticesinde burs başvuru sonuçlarını ilan etti. Alınan başvurular açık kontenjanlar nispetinde, ilgili mevzuata göre ihtiyaç önceliğine göre sonuçlanıyor. Başvuru sürecinin sona ermesiyle sonuçları beklemeye başlayan öğrencilerin merakı neticelendi. VGM burs sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, VGM burs başvuru sorgulama ekranı.

KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından VGM burs sonuçları da açıklandı. Başarı koşulunu sağlayan ihtiyaç sahibi öğrenciler VGM burslarına olan başvurularını, Kasım 2021 tarihinde tamamlamıştı. Burs başvurusu alma, başvuru değerlendirme, burs bağlama ve takip işlemleri, Vakıflar Yönetmeliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği doğrultusunda yerine getiriliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim Eğitim Yardımları ve Yükseköğrenim Bursları için alınan başvurular, açık kontenjanlar nispetinde, ilgili mevzuata göre öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere veriliyor.

VGM BURS BAŞVURUSU SORGULAMA

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, burs başvurusu yapan öğrenciler, burs sonuçlarını www.vgm.gov.tr adresinden sorgulayabilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçlarının açıklandığını resmi sitesinden "2021-2022 eğitim yılı yükseköğrenim burs başvuruları için değerlendirme işlemleri sona ermiştir" açıklamasıyla duyurdu.

VGM BURSU NE KADAR?

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapıldı. Ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600 TL olarak belirlendi.

VGM BURSLARI ÖĞRENCİYE NASIL ÖDENİYOR?

VGM bursu almaya hak kazanan öğrencilere; bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ödeniyor. Öğrenciler, ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtilerek banka dekontunu teslim etmeli ve öğrenci adına Vakıf Katılım Bankası'ndan bir hesap açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıf Katılım Bankası Şubesi yoksa Ziraat Bankası Şube'sinden hesap açılabilir.

VGM tarafından verilen bursların geri ödeme talebi bulunmuyor.

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS BAŞVURUSU SORGULAMA EKRANI

VGM ORTAÖĞRENİM BURS BAŞVURUSU SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN