Villa çatısı yıktırılan Kemal Unakıtan'ın eşi isyan etti: Cumhurbaşkanı'na ulaşamıyorum

Villa çatısı yıktırılan Kemal Unakıtan'ın eşi isyan etti: Cumhurbaşkanı'na ulaşamıyorum

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan'ın villa çatısı, Üsküdar Belediyesi tarafından yıkıldı. Belediye görevlilerin kendisini tartakladığını iddia eden Unakıtan "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a durumu bildirdiniz mi" sorusuna sitem dolu sözlerle cevap verdi: Benim hiçbir zaman Cumhurbaşkanı'na ulaşma gibi bir durumum olmadı. Çünkü etrafını öyle bir zırh sarmış ki. Hiçbir şekilde ulaşamıyorum.

2016 yılında hayatını kaybeden AK Parti'nin ilk Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın 1983'ten beri oturduğu ve 2006 yılında yıkıp yeniden yaptırdığı Küçükçamlıca'daki villasının çatısı, Üsküdar Belediyesi tarafından 'kanuna aykırı' olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan yıkım kararı ile ilgili belediyeyi suçlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da sitem etti.

"HİÇBİR ŞEKİLDE ULAŞAMIYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 1970 yılından bu yana tanıdığını belirten Unakıtan "Benim hiçbir zaman Cumhurbaşkanı'na ulaşma gibi bir durumum olmadı. Çünkü etrafını öyle bir zırh sarmış ki. Hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Ne korumasına ne kendisine. Ne de kendisi açıp 'Ahsen yenge nasılsın?' diyor. Ben nasıl ulaşayım nasıl söyleyeyim? Zaten Üsküdar Belediyesi AK Parti'nin Belediyesi" ifadelerini kullandı.

19-11/30/ana-manset-2-1575108201.jpg

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i konuyla ilgili olarak 3 gün önce ziyaret ettiğini ifade eden Unakıtan şunları kaydetti:

"Yıkım kağıdı getirip kapıya yapıştırmışlardı. Kendisine anlattım. Hilmi Türkmen 'Bakan'ın emri var, İstanbul'da binalar uygun değilse yıkılacak. Biz de uygun olmayan binaları havadan izliyor ve yıkıyoruz’ dedi. Fakat Bakanımız ben yalıtım yapmak için 40 senedir oturduğum evimi bir tamirata soktuysam ‘Git o binayı yık' demiyor. Ben bunu Hilmi Türkmen'e izah ettim."

19-11/30/ana-manset-2-1575108186.jpg

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Üsküdar Belediyesi'nden "Söz konusu villada kanuna aykırı yapılaşma vardı. Kendisine (Ahsen Unakıtan) tebligat gönderilmiş. Uyulmadığı için de yıkım işlemi gerçekleştirilmiş" denildi. Belediye yetkilileri, Unakıtan'ın "Zabıta beni tartakladı" iddiasını reddetti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN