Volfram nedir, nerede kullanılır?

Volfram nedir, nerede kullanılır?

Volfram nedir? Volfram madeni nerede kullanılır? son dönemde internette en çok arama yapıılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Vatandaşlar Volfram nedir? merak ediyor. Bu madenin diğer adı tungstendir. Tungsten, metaller arasında en yüksek ergime noktasına sahip bir malzemedir. Öyle ki; tungsteni parçalamak elmastan daha zor bir işlemdir. Çelikten çok daha sert bir yapısı vardır. İşte Volfram nedir? Volfram madeni nerede kullanılır? sorularının detaylı yanıtları...

Volfram madeninin diğer adı tungstendir. Sembolü “W” şeklinde gösterilir. Tungsten yapısal olarak çok kuvvetlidir Volfram nedir? Volfram madeni nerede kullanılır? sorularının yanıtını haber detayımızdan öğrenebilirsiniz.

Tungsten, metaller arasında en yüksek ergime noktasına sahip bir malzemedir. Tungsten yapısal olarak çok kuvvetlidir. Öyle ki; tungsteni parçalamak elmastan daha zor bir işlemdir. Çelikten çok daha sert bir yapısı vardır. 

19-01/26/tungsten.jpg

VOLFRAM (TUNGSTEN) NEDİR?

Tungsten veya diğer adıyla volfram, atom numarası 74, atom ağırlığı 183,85 olan ve kimyasal simgesi W ile gösterilen, yoğunluğu 19,3 g/cm³ olan, 3482 °C'de eriyebilen kimyasal bir element.

Tungsten, metaller arasında en yüksek ergime noktasına sahip bir malzemedir. Sembolü “W” şeklinde gösterilir. Tungsten yapısal olarak çok kuvvetlidir. Öyle ki; tungsteni parçalamak elmastan daha zor bir işlemdir. Çelikten çok daha sert bir yapısı vardır. Ayrıca yüksek sıcaklıklara maruz kalabilir ve yapısı bozulmadan muhafaza edilebilir. Bu yüzden ticaret ve endüstri alanlarındaki uygulamalar için en uygun malzemeler arasında yer almaktadır. Ergime noktası 6192°F veya 3422°C’dir.

VOLFRAM NEREDE KULLANILIR?

Çok sert olması nedeniyle özel sanayi çeliği olarak kullanılır. Demiryolu, iş makineleri, uçak ve gemi yapımı yanında, ampüllerde enerjiyi ışığa çevirmede kullanılır. Bursa Uludağ’da çıkarılıp işletilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN