Yağış etkisini kaybetti, güneş daha da yakacak

Yağış etkisini kaybetti, güneş daha da yakacak

Meteorolojiden alınan son raporlara göre Türkiye genelinde etkili olan yağış etkisini kaybetti, sıcaklık bugünden itibaren mevsim normallerinde seyredecek. Kıyı kesimler ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında rüzgar etkili olacak. Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hava sıcaklığı 40 dereceyi bulacak ancak hafta sonu yağış var. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son tahminlere göre yurt genelinde havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Doğu Anadolu`nun ve Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde kısa süreli ve yerel sağanak yağış bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Uzmanlar, kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olunması uyarısı yaptı. Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, "Marmara kıyı, Ege, Akdeniz’in Toroslar bölgesi ve Doğu Anadolu`nun güney batısında 40, 60 yer yer hamlesiyle 70 km/saate varan kuvvetli rüzgar beklentimiz var." dedi.

3 BÜYÜK ŞEHİRDE SICAKLIK ARTIYOR

Ankara, İstanbul ve İzmir’de yeni haftada yağış beklenmiyor. Başkentte hafta ortasından itibaren sıcaklık artacak. İstanbul`da sıcaklık 31 derece civarında olacak. İzmir`de ise termometreler 38 dereceyi gösterecek.

SICAKLIK 40 DERECEYİ AŞACAK

Bugün Aydın`da termometrelerin 41 dereceyi göstermesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu`da da sıcak hava etkili olacak. Çarşamba ve Perşembe günü Batman ve Şanlıurfa`da hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

HAFTA SONU YAĞIŞ VAR

Perşembe günü Gümüşhane, Artvin, Ardahan ve Kars ile Osmaniye`de sağanak bekleniyor. Cuma günü ise Marmara bölgesinde de yağışların etkili olması bekleniyor.

Cumartesi ve pazar günü, Ege ve Akdeniz`in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç yağışların yurdun büyük bölümünde etkili olacağı tahmin ediliyor.

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

haritatahmingun1-copy.jpg

haritatahmingun2-copy.jpg

haritatahmingun3-copy.jpg

haritatahmingun4-copy.jpg

haritatahmingun5-copy.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN