Yağmurlar gitti rüzgâr geldi: Meteoroloji uyardı

Yağmurlar gitti rüzgâr geldi: Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre Türkiye genelinde beklenen hava durumuna dair değerlendirmeler belli oldu. Buna göre yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İki bölgede 4 il ve çevresinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklıkları iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinde, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde olacak. Meteoroloji 6 bölge için kuvvetli rüzgâr nedeniyle olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği çağrısında bulundu.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

BALIKESİR 32°C - Az bulutlu
EDİRNE 35°C - Az bulutlu
İSTANBUL 31°C - Az bulutlu ve açık
KOCAELİ 32°C - Az bulutlu ve açık

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

DENİZLİ 38°C - Az bulutlu
İZMİR 38°C - Az bulutlu ve açık
KÜTAHYA 27°C - Az bulutlu
MUĞLA 36°C - Az bulutlu ve açık

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

ADANA 34°C - Az bulutlu ve açık
ANTALYA 39°C - Az bulutlu ve açık
HATAY 33°C - Az bulutlu ve açık
ISPARTA 32°C - Az bulutlu

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; güney ve doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

ANKARA 27°C - Az bulutlu
ESKİŞEHİR 29°C - Az bulutlu
KONYA 28°C - Az bulutlu
YOZGAT 22°C - Az bulutlu

BATI KARADENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 24°C - Az bulutlu
ZONGULDAK 25°C - Az bulutlu ve açık
KASTAMONU, 25°C - Az bulutlu
SİNOP 25°C - Az bulutlu ve açık

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu, doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA 25°C - Az bulutlu
ÇORUM, 24°C - Az bulutlu
SAMSUN 25°C - Az bulutlu
TRABZON 25°C - Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; kuzey ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

ERZURUM 24°C - Parçalı ve az bulutlu
KARS 22°C - Parçalı ve az bulutlu
MALATYA 31°C - Az bulutlu
VAN 24°C - Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 37°C - Az bulutlu ve açık
GAZİANTEP 36°C - Az bulutlu ve açık
SİİRT 35°C - Az bulutlu ve açık
ŞANLIURFA 37°C - Az bulutlu ve açık

GÜN GÜN HARİTALI HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı 5 günlük haritalı hava durumu tahmini şu şekilde:

pazar.png3 Temmuz Pazarpazartesi.png4 Temmuz Pazartesisali.png5 Temmuz Salıcarsamba.png6 Temmuz Çarşambapersembe.png7 Temmuz Perşembe

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN