Yanan ormanlara hafriyat ve çöp döküldü

Yanan ormanlara hafriyat ve çöp döküldü

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçen yaz çıkan yangında çok sayıda ev hasar görmüştü. Yangından zarar gören evlerin hafriyatlarının ormanlık alana döküldüğü iddiası ise haberi duyanların tepkisine neden oldu.

Türkiye'de 2021 yılının yaz aylarında başlayan ve 53 ile yayılan toplam 299 orman yangını iki haftayı geçkin bir sürede ancak kontrol altına alınmıştı.

Sekiz kişinin yaşamını yitirdiği yangınlarda yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Orman yangının kontrol altına alınmasından sonra Antalya Manavgat'ta yangından hasar gören evlerin hafriyatlarının ormana döküldüğü iddiaları ise tepkilere neden oldu.

HAFRİYAT VE ÇÖP DÖKTÜLER

Yangın söndürüldükten sonra bölgede zarar gören ev ve iş yerleri yıkılıp yeniden yapılmaya başlanmıştı. Söz konusu proje Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatıldı.

haf-3.pngHafriyat ve çöpler ormanlık alanda

Ancak bölgede inşaatlar yükseldiği sırada çöp ve hafriyatların yanan ormanlık alanlara döküldüğünün görülmesi tepkilere neden oldu.

ÖNCE YANGIN SONRA ÇÖP VE HAFRİYAT

Manavgat orman yangınında 10 gün boyunca söndürme çalışmalarına katılan turizmci Mehmet Çelikten de duruma tepki gösterdi.

haf-1.pngBölgeden çekilen görüntüler hafriyatların ormanlık alana döküldüğünü gösterdi

Birçok bölgede benzer görüntülerin ortaya çıktığını ifade eden Çelikten, şunları söyledi:

“Burası turizm bölgesi. Her yıl binlerce turist gelip buraları geziyor. Bu hafriyatları gördüklerinde onlara ne diyeceğiz?

Ormanı önce yangın, ardından çöp ve hafriyat bitirdi.

Bu duruma en hızlı şekilde el atılması lazım.

Hafriyat ve çöpün döküldüğü yerlerin bir kısmı Manavgat ırmağına da yakın.

Hem ormanı hem de suyu kirletiyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN