Yaralı kedilere makam odasını açtı: Maaşı Kesildi, Görev yeri değitirildi

Yaralı kedilere makam odasını açtı: Maaşı Kesildi, Görev yeri değitirildi

Rize'de Halk eğitim merkezi müdür yardımcısı Yılmaz, yaralı kedileri makam odasında tedavi edip, iyileşenleri sahiplendirdi. Hayvanlardan ve kokudan rahatsız olanların şikayeti üzerine hakkkında inceleme başlatıldı. Yılmaz'ın görev yeri değiştirildi, maaşı 1/30 oranında kesildi.

Rize'de Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Rukiye Yılmaz, çalışırken bir yandanda yaralı kedilerin tedavisini üstlendi.

Makamını küçük bir hayvan barınağına dönüştüren Yılmaz, tedavisini tamamladığı hayvanları sahiplendirdi. Papağan da besleyen Rukiye Yılmaz hakkında odasındaki hayvanlardan ve kokudan rahatsız olanların şikayeti üzerine inceleme başlatıldı.

Yılmaz'ın görev yeri değiştirildi, 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verildi.

'FEDAKARLIK GEREKTİREN ÇALIŞMAMDAN CEZALANDIRILDIM'

Onurlandırılmayı beklerken acı bir şekilde cezalandırıldığını söyleyen Yılmaz: "Halk Eğitimi Merkezinde görev yapmakta iken ilgi ve beğeni gören ayrıca olumlu sonuçlar doğuran bu projemden rahatsız olan diğer kurum müdür yardımcısının şikayeti üzerine, bakanımızın sosyal medyada da duyurarak bütün okullarda uygulanmasını istediği bu tamamen gönüllülük ve fedakarlık gerektiren çalışmamdan dolayı cezalandırıldım” dedi.

19-09/17/1-1568710906.jpg

'CEZA İNDİRİMİNE DAHİ GİDİLMEDİ'

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “ 15 yıllık memuriyet hayatım boyunca olumlu sicillerim, ödüllerim bulunmasına ve hiçbir soruşturma geçirmiş olmamama rağmen ceza indirimine dahi gidilmedi. Benim yıllardır okullarımda yaptığım bu çalışma keyfi bir durum değil, sosyal sorumluluk projesidir. Ben hayvanlarla teması, paylaşımı hep eğitimin bir parçası olarak gördüm. Görev yaptığım okullarda çalışan öğretmenlerin birçoğu, öğrencilerini hayvanların yanına ziyarete getirmiş hatta zaman zaman sağlıklı ve aşılı hayvanları sınıflarına götürerek farkındalık oluşturmuşlardır. Bu ulusal proje niteliğinde bir çalışmadır."

19-09/17/3-1568710936.jpg

'SOKAK HAYVANLARI İÇİN MÜCADELEM DEVAM EDECEK'

Sokak hayvanları için mücadelesinin devam edeceğini belirten Yılmaz: "Ben sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmak ve bu vesileyle çocuklarımızda ve yetişkinlerde sevgi, hoşgörü, merhamet, empati, paylaşım duygularını canlı tutma çalışmalarıma ara vermeden devam ediyorum. Ben öğretmen vakarına yakışmayacak bir davranışta bulunmadım, hiçbir öğrencimin hakkına girmedim, hırsızlık yapmadım. Böyle masumane bir sebepten ceza almaktan ancak gurur duyarım. Güzellikleri paylaşmanın bir bedeli olacaksa, bundan sonra da ödemeye hazırım. Canlı, somut örneklerimiz olmadan, görerek, yaşayarak öğretmeden yeterince faydalı bilgiler aktaramayız. Öğretmenlik fedakarlık gerektiren bir meslektir. Bugüne kadar yaptığım projeleri her zaman bir adım daha ileri taşımayı planlıyorum. Bu uğurda eğitimin yararı için alışılmışın dışına çıkmaya, beklenenin çok ötesinde projeler üretmeye devam edeceğim. Her eğitimci meslektaşımın aynı cesarette olduğunu biliyorum." şeklinde konuştu.

RİZE/DHA

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN