Yaşadığı binada bunu yapanlara ceza yağacak! 4.839 TL ödememek için dikkat edin, üstelik zamlı ödenecek

Yaşadığı binada bunu yapanlara ceza yağacak! 4.839 TL ödememek için dikkat edin, üstelik zamlı ödenecek

Yeni yılda Çevre Kanunu kapsamında uygulanacak olan bazı para cezalarında güncelleme yaşandı. 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında apartman ve sitelerde oturan vatandaşları ilgilendiren bir karar alındı.

Yeni yılın ilk ayı geride kalırken 2023 yılında Çevre Kanunu kapsamında uygulanacak olan bazı para cezalarında güncellemeler yaşandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre apartman ve sitelerde oturan vatandaşlar yüksek sesle gürültü yaptığı takdirde 4.839 TL para cezası ile karşı karşıya kalacak. Rekor seviyeye ulaşan ceza bedellerinin detayları da belli oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile birlikte 2023 yılında kurallara uymayan kişilere kesilecek para cezaları netlik kazandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanarak 24/11/2022 tarihli ve 32023 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 542) uyarınca 2022 yılı için yeniden değerleme oranı % 122,93 olarak tespit ve ilan edilmiştir” denilerek rakamlar paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN