Yasal çözüm yok, Uber otoparkı var

Yasal çözüm yok, Uber otoparkı var

İstanbul’da yediemin otoparkları, ‘yetkisiz yolcu taşımacılığı’ gerekçesiyle bağlanan lüks araçlarla dolu. Sadece yılbaşı gecesi yaklaşık 400 Uber aracın bağlandığını söyleyen sürücüler, yetkililerden biran önce yasal bir düzenleme istiyor. Lisanslı Taşımacılar Derneği Başkanı Metin Magriso “7 bin aracı kapsayan konuyla ilgili yargı süreci devam ediyor” diyor.

İstanbul genelinde Uber uygulaması üzerinden yolcu taşımacılığı hizmeti veren yaklaşık 7 bin araç bulunuyor. Ancak bu araçlar henüz yasal bir düzenleme olmadığı için ‘Yetkisiz yolcu taşımacılığı’ gerekçesiyle trafikten men ediliyor. Bu araçlar ise yediemin otoparklarında bekletiliyor. Havadan görüntülenen bir otoparkta da çok sayıda araç göze çarpıyor. İstanbul’da iki yıldır Uber uygulaması üzerinden yolcu taşımacılığı yapan Serhat Çolak sadece yılbaşı gecesi yaklaşık 400 Uber aracına ceza kesilip bağlandığını söyledi. Taşımacılar Derneği (LİTAŞ) Başkanı Metin Magriso da, Milli servetimiz otoparklarda yatıyor diyerek, “Bu araçlar çalıştığı her gün için devletimize vergi ödüyor. Kamuya kaynak sağlıyor. Ancak otoparklarda uzun süreli beklemeden dolayı araçlarımızın yürüyen aksamlarında yıpranma ve hasarlar oluşuyor. Günde tahminen 30 - 40 Uber uygulaması ile yolcu taşıyan araç bağlanıyor. Aynı rakamda da mahkeme kararlarıyla bağlanan araçlarımızı alıyoruz” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN