Yavaş: Ankara, ilk adım ve son kaledir

Yavaş: Ankara, ilk adım ve son kaledir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. yıldönümünde yaptığı konuşmada, "Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, kimse köşesine çekilmesin" dedi. Yavaş, "Bu ülke, bitti denilen yerden, yeniden başlayanların ülkesi. Bu ülke, Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğanların ülkesi" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. yıldönümünde açıklamalarda bulundu. Konuşmasının ardından ayakta alkışlanan Yavaş, "Ankara, istiklalin kentidir, istikbalin kentidir. Ankara, hürriyet sevdasının kentidir. Cumhuriyetin başkenti Ankara, ilk adım ve son kaledir. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, kimse köşesine çekilmesin. Gözünüzdeki umut, yüzünüzdeki gülümseme hiç bitmesin" diye konuştu.

Yavaş, "Bu ülke, bitti denilen yerden, yeniden başlayanların ülkesi. Bu ülke, Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğanların ülkesi" ifadelerini kullandı.

Yavaş, konuşmasında şunları söyledi:

"O günkü iletişim şartlarında kendisini 35 bin kişinin karşılaması, ancak bir şuur ve vatan sevgisiyle ifade edilebilir. Bağımsızlık uğruna can vermeye geldik paşam, yedi düvele meydan okuyan yiğidi karşılamaya geldik paşam. Seni görmeye geldik paşam...

Vatan uğruna ölmeye geldik paşam. Peki fikrinizde sabit misiniz? O halde tüm Seymenler'den 3 kere tek kelime yükseliyor: 'Ant olsun, ant olsun, ant olsun.' İşte Ankara budur!

Ankara, istiklalin kentidir, istikbalin kentidir. Ankara, hürriyet sevdasının kentidir. Cumhuriyetin başkenti Ankara, ilk adım ve son kaledir. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, kimse köşesine çekilmesin. Gözünüzdeki umut, yüzünüzdeki gülümseme hiç bitmesin.

Bu ülke, bitti denilen yerden, yeniden başlayanların ülkesi. Bu ülke, Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğanların ülkesi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN