YDS geç başvuru ücreti ne kadar? YDS geç başvuruları son tarih ne zaman? Geç başvuru süreci başladı

YDS geç başvuru ücreti ne kadar? YDS geç başvuruları son tarih ne zaman? Geç başvuru süreci başladı

ÖSYM tarafından yapılan YDS geç başvuruları başladı. Daha önce belirtilen tarihlerde sınava başvuramayanlar YDS geç başvuru ücretleri ve son tarihini araştırıyor. Tüm bu gelişmeler ise haberimizde…

 

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı geç başvuruları başladı. YDS geç başvuru ücretlerini öğrenenler, sınav başvurularının son tarihinin ne zaman olduğunu sorguluyor. YDS geç başvuruları ile ilgili detaylar ise karar.com’da…

YDS GEÇ BAŞVURULARI SON TARİHİ NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/2) için geç başvuruları 2 Ağustos 2019 Cuma günü saat 23:59’a kadar yapılabilecek. ÖSYM'nin Twitter hesabı üzerinden 2019-YDS/2 geç başvurularına ilişkin duyuru yayınlandı. Söz konusu duyuruda adayların, 2019-YDS/2 için geç başvurularını, internet üzerinden bugün saat 23.59'a kadar yapabileceği vurgulandı.

BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

8 Eylül 2019 Pazar günü yapılacak Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) geç başvuru ücreti 180 TL olarak belirlendi.

19-08/02/yds.jpg

YDS NEDİR?

Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), ÜDS, KPDS, ve KPSS Yabancı Dil sınavlarının kaldırılmasıyla birlikte bu sınavların yerini alan almıştır. YDS’de, yabancı dil bilgisini okuma, gramer, kelime bilgisi ve anlama bakımını ölçen çoktan seçmeli test yöntemi uygulanır. YDS sınavı yılda 3 defa düzenlenmektedir. İlk sınav “İlkbahar YDS Sınavı” (YDS/1), ikinci sınav ise “Sonbahar YDS Sınavı” (YDS/2), üçüncü sınav “Kış YDS Sınavı” (YDS/3) olarak geçmektedir.

KİMLER YDS’YE GİREBİLİR?

Yüksek lisans programlarına girecek lisans programı mezunları. Doçent, doktora ve sanatta yeterlik adayları. Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olup dil tazminatı ya da yurtdışı görev vs. nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler. Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerden, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek isteyenler. Kamu personeli olmak amacıyla KPSS'ye girecek adaylardan, çalışmak istedikleri kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler. Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor ya da çalışmayı amaçlamıyor olsa da, yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyen üniversite ya da yüksek okul mezunları. Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN