YDS ne zaman açıklanıyor? ÖSYM'den açılama geldi... Yabancı Dil Sınavı (2019)

YDS ne zaman açıklanıyor? ÖSYM'den açılama geldi... Yabancı Dil Sınavı (2019)

2019 YDS sonuçları ne zaman açıklanıyor? Yabancı Dil Sınavı (YDS) bu yıl üç defa yapılacak. İlki olan YDDS/1 sınavı Mart ayında yapılmıştı. Sınava giren adaylar 'YDS açılandı mı?' sorusunun yanıtını arıyor. ÖSYM sınav takviminde YDS ile ilgili detaylar yer alıyor. Sınav sonuçları açıklanma tarihi ve 2019 YDS'ye dair diğer detayları haberimizde derledik.

YDS sonuçları açıklandı mı? 2019 YDS1 ne zaman açıklanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 24 Mart Pazar günü düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (2019-YDS/1) sonuçlarına yönelik bekleyiş devam ediyor. Sınava giren adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı günü merakla bekliyor. ÖSYM sınav takviminde YDS sınav sonucu açılanama tarihi ile ilgili bilgiler de yer alıyor. İşte 2019 YDS açıklanma tarihi...

YDS NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2019 YDS SONUÇLARI

YDS açılandı mı? 2019-YDS/1 Sınavı, 25 farklı dilde düzenlenmişti, gözler şimdi YDS sonuçlarının adayların erişimine açılacağı tarihte. Sonuçlardan önce ise cevap anahtarları adayların erişimine açılmıştı.

ÖSYM sınav takvimine göre YDS sonuçları, 19 Nisan 2019 tarihinde erişime açılacak. Sonuçlar açıklandığı takdirde adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

2019 YDS SINAV TAKVİMİ

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yabancı dil sınavı YDS1, YDS2 ve YDS 3 olarak yılda üç kez gerçekleştiriliyor. 

YDS/1: Başvuru tarihi 30 Ocak 2019 tarihinde başlıyor, 6 Şubat 2019 tarihinde sona eriyor. Geç başvuru günü 21 Şubat 2019 olarak açıklandı. Sınav, 24 Mart 2019'da yapılacak. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ise 19 Nisan 2019.

YDS/2: Başvuru tarihi 16 Temmuz 2019 tarihinde başlıyor, 24 Temmuz 2019 tarihinde sona eriyor. Geç başvuru günü 2 Ağustos 2019 olarak açıklandı. Sınav, 8 Eylül 2019'da yapılacak. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ise 1 Ekim 2019.

YDS/3: Başvuru tarihi 9 Ekim 2019 tarihinde başlıyor, 16 Ekim 2019 tarihinde sona eriyor. Geç başvuru günü 31 Ekim 2019 olarak açıklandı. Sınav, 1 Aralık 2019'da yapılacak. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ise 24 Aralık 2019.

Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.

YDS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR? 

Diğer yandan merak edilen konulardan birisi de YDS'ye kimlerin girebileceği.

-Doçent, doktora ve sanatta yeterlik adayları.
-Yüksek lisans programlarına girecek lisans programı mezunları.
-Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerden, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek isteyenler.
- Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olup dil tazminatı ya da yurtdışı görev vs. nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.
- Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar.
- Kamu personeli olmak amacıyla KPSS’ye girecek adaylardan, çalışmak istedikleri kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.
- Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor ya da çalışmayı amaçlamıyor olsa da, yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyen üniversite ya da yüksek okul mezunları.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN