YDS sınav soruları | İşte YDS soruları ve cevapları

YDS sınav soruları | İşte YDS soruları ve cevapları

Çıkmış YDS soruları haberimizde. Geçmiş yıllarda sorulan YDS soruları ve cevapları linkine tıklayarak 2019 yılından önceki yıllarda sorulan soruları ve yanıtlarına ulaşabilirsiniz. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YDS başvuruları 30 Ocak ve 6 Şubat tarihlerinde yapılacak. Sınava kayıt yaptıranlar için daha önceki yıllarda YDS'de çıkan soruları yazımızda derledik.

Geçmiş yıllarda sorulan YDS soruları ve cevapları linkini örnek soruları çözmek isteyenler tarafından araştırılıyor.  Haberimizdeki linke tıklayarak çıkmış YDS sorularına ve cevaplarına sınav için başvuran vatandaşlar ulaşabilirler. YDS başvurularını gerçekleştirmek isteyenler bugünden itibaren YDS başvurularını yapabilecek. Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına dil tazminatı almak isteyen kamu personeli, üniversitelerde yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler ve dil puanı ile işe alım yapan kurumlara müracat etmek isteyen vatandaşlar müracat ediyor. YDS ilgili merak edilen bazı detaylar buluyor. YDS çıkmış sorular, sınavın ne zaman yapılacağı ve başvuru işleminde son günün ne zaman olduğu araştırılıyor. Bu üç başlık hakkındaki detaylar ve Çıkmış YDS soruları linki..

Eski sınavlarda adaylara yöneltilen soruları inceleyerek fikir edinmek isteyen vatandaşlar arama motorlarında sorgulamalarını yoğunlaştırdı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeli ile yüksek lisans öğrencisi adayları gibi çok sayıda kişinin katılacağı  Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 24 Mart'ta yapılacak. E-YDS başvuruları ise 30 Ocak 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak. 

19-01/30/yds-cikmis-sorular.jpg

Başvuruları 30 Ocak 2019- 6 Şubat 2019 tarihleri arasında ÖSYM AİS sistemi ve ÖSYM sınav başvuru merkezleri aracılığıyla alınan 2019 YDS sınavı 24 Mart 2019 Pazar günü yapılacak. Bu sınavın sonuçlarının ise daha sonraki tarihlerde açıklanması bekleniyor. İşte, geçtiğimiz yıllarda ÖSYM tarafından adaylara sorulan çıkmış YDS sorularıve cevapları...

SON 12 YILDA ÇIKMIŞ YDS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN 

2018 YILI ÇIKMIŞ YDS SORULARI

2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar Dönemi Almanca Testi ve Cevap Anahtarı

2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar Dönemi Arapça Testi ve Cevap Anahtarı

2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar Dönemi Fransızca Testi ve Cevap Anahtarı

2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar Dönemi İngilizce Testi ve Cevap Anahtarı

2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar Dönemi Rusça Testi ve Cevap Anahtarı

YDS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK? 

YDS başvuruları 30 Ocak 6 Şubat tarihleri arasında alınacak. YDS 2019/1 sınavı 24 Mart’da gerçekleştirilecek. YDS sınavının sonuçları 19 Nisan’da sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden adaylara duyurulacak.

19-01/30/yds-onceki-yillarda-cikan-sorular.jpg

2019 YDS NE ZAMAN YAPILACAK?

24 Mart'da gerçekleştirilecek olan 2019/1 YDS sınavı için başvurular 30 Ocak 6 Şubat tarihleri arasında alınacak. Sınav sonuçları sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden 19 Nisan'da açıklanacak.

ÖSYM, 2019 yılında uygulayacağı sınavların tarihi hakkında bilgi verdi. Buna göre; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/1) 24 Mart'ta, 2019-YDS/2 8 Eylül'de, 2019-YDS/3 ise 1 Aralık'ta yapılacak. Sonuçlar sırasıyla 19 Nisan, 1 Ekim ve 24 Aralık tarihlerinde duyurulacak.

2019 YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ

YDS başvurularının 30 Ocak tarihinde başlamasının ardından adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girdikten sonra başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. ÖSYM tarafından yayımlanacak olan başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla sınav başvuru ücreti ve sınav hakkında tüm detaylara ulaşma imkanı sağlanacak.

YDS PUANLANDIRMA SİSTEMİ

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN