Yeni araştırmadan çarpıcı sonuçlar: Erkekler kadınlardan daha çok zarar veriyor

Yeni araştırmadan çarpıcı sonuçlar: Erkekler kadınlardan daha çok zarar veriyor

İsveç'te yapılan bir araştırmada erkeklerin gündelik alışkanlıklarının kadınlara göre doğaya daha fazla zarar verdiği belirtildi.

Avrupa’da yapılan bir araştırma kadın-erkek ayrımının doğaya verdiği zararı gözler önüne serdi.

İngiliz The Guardian gazetesinde yayınlanan haberde, İsveç'te yapılan bir araştırma erkeklerin doğaya verdiği zararın kadınlardan daha fazla olduğunu ortaya koydu. Bu iddianın kaynağı ise dünyanın saygın dergilerinden Journal of Industrial Ecology’de yayınlanan bir araştırma sonucu. Araştırmaya göre erkeklerin gündelik alışkanlıkları doğaya ve gezegene kadınlardan çok daha fazla zarar veriyor.

doga-yuruyusu.jpg

Erkeklerin araçlarına kadınlardan daha çok benzin harcadığı belirtilirken, araştırmayı yürüten Annika Carlsson Kanyama, “Kadınlar ev dekorasyonuna, sağlığa ve kıyafetlere daha çok para harcarken erkekler ise dışarıda yemek yemeye, alkol tüketimine, sigaraya ve benzine daha çok para harcamayı tercih ediyor” dedi.

erkekler-doga-zarar.jpg

Hem erkek hem de kadınların tatile çıkmalarının en çok emisyon kaynağı olduğunun vurgulandığı makalede, “Sebze bazlı beslenme ve tatillere uçak ya da otomobil yerine trenle gitmek hem erkeklerde hem de kadınlarda karbon salınımını yüzde 40 oranında azaltır” ifadesine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN