Yeni askerlik sistemi teklifi bayram sonrası görüşülecek

Yeni askerlik sistemi teklifi bayram sonrası görüşülecek

Yeni askerlik sistemine ilişkin teklif TBMM Genel Kurulu'nda bayramdan sonra görüşülecek. Meclis, 1-11 Haziran arasında bayram tatili yapacak.

TBMM Genel Kurulunda bu hafta görüşülmesi beklenen Askeralma Kanunu Teklifi’nin yasalaşması için bayram sonrası beklenecek.

65 maddelik teklif üzerinde muhalefetin bazı itirazları vardı. Yasa çıktığında terhis olacak askerlerin sayısının fazla olması, itiraz noktalarından birini oluşturuyordu.

AK Parti grup yönetimi ile muhalefet partileri arasında gerçekleştirilen görüşmelerde, konunun bayram sonrasına kalması kararı verildi.

Bu durumda, Meclis bayram sonrasında çalışırsa teklif ele alınacak. Ancak 23 Haziran'daki İstanbul seçimlerinden dolayı çalışmalara verilirse, teklifin görüşmeleri seçimden sonraya bırakılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN