Yeni havalimanına ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan inecek

Yeni havalimanına ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan inecek

29 Ekim’de resmen açılacak olan İstanbul yeni havalimanında inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken havalimanın ilk konuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak.

29 Ekim’de resmen açılacak olan İstanbul yeni havalimanında inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken havalimanın ilk konuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Erdoğan, 22 Haziran günü uçağıyla yeni havalimanına inecek.
Bütün etapları tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nda çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Yüzde 90,5'i tamamlanan havalimanı inşaatında gelinen son durum ise havadan görüntülendi. Çekilen görüntülerde Ana Terminal binasının çatısını tamamlanarak kapatıldığı görüldü. İnce işçiliği kalan çatıda işçiler yürürken çatıya zarar vermemek için tahta bloklar kullanıyor.

Uçaklar için yapılan dev hangarların iskeleti de ortaya çıktı. Uçakların yolcuların transferinde kullandığı körüklerin çoğu yerleştirildi. Yer trafiğine yardımcı olacak kulenin üzerinde dalgalandırılan Türk Bayrağı büyük beğeni topladı. Uçakların hangar dışında park edecekleri alanları aydınlatması için kırmızı beyaz direkler yerleştirildi. 29 Ekim’de açılması planlanan 3’üncü Havalimanı’nda çalışmalar devam ederken, bazı bölümlerde çalışmaların yavaş ilerlediği görüldü.

İLK KONUK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLACAK

Kalibrasyon uçağıyla son testleri yapılan pistin kısa süre içerisinde hazır hale getirileceği belirtilirken yeni havalimanına ilk inen ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak olacak. 22 Haziran’da Erdoğan’ı taşıyan uçak İstanbul Yeni Havalimanı’na iniş yapacak.

Daha önce farklı tarihlerde Erdoğan’ın havalimanına uçağıyla iniş yapacağı iddia edilmesine rağmen bu iniş bir türlü gerçekleştirilememişti. 

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN