Yeni YSK Başkanı belli oldu | Muharrem Akkaya kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

Yeni YSK Başkanı belli oldu | Muharrem Akkaya kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

Özellikle son İstanbul seçimlerinde yaptığı açıklamalarla gündem olan Sadi Güven’in görev süresinin dolmasıyla birlikte yerine Muharrem Akkaya getirildi. Yeni YSK Başkanı, İstanbul Üniversitesi Hukuk mezunu… Peki Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Tüm bilgiler ve son dakika gelişmeleri karar.com’da…

Görev süresi tamamlanan Sadi Güven’in yerine Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına Muharrem Akkaya seçildi. Gelen bu son dakika haberinin ardından kullanıcılar da, ‘’Muharrem Akkaya kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir?’’ gibi soruların cevaplarını arıyor… İşte yeni YSK Başkanı’nın hayat hikâyesi…

MUHARREM AKKAYA KİMDİR VE KAÇ YAŞINDADIR?

1964 yılında Karabük’ün Ovacık ilçesinde doğan Muharrem Akkaya, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1989 yılında mezun oldu. Mesleğe memleketi Karabük’te başlayan Muharrem Akkaya, birçok ilçede hâkimlik, Kocaeli'nde ise savcılık yaptı.

20-01/24/muharrem-akkaya.jpg

ADALET BAKANLIĞI’NDA DA GÖREV YAPTI

Kariyerinde Adalet Bakanlığı’nda da görev yapan Muharrem Akkaya, Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hâkimliğinin ardından Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı.

24 Şubat 2011 yılında ise Yargıtay Savcılığı üyeliğine seçilen Muharrem Akkaya, 2016 yılının eylül ayında ise YSK üyeliğine atandı.

AKKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA 

YSK binasından çıkarken gazetecilere açıklama yapan yeni Başkan Muharrem Akkaya, seçim sürecini anımsatarak, bugün itibarıyla Sadi Güven'in görev süresinin sona erdiğini ve kendisinin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istediğini belirtti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN