Yeni Zelanda canisi İzmir'e gidip Efes Antik Kenti'ni gezmiş

Yeni Zelanda canisi İzmir'e gidip Efes Antik Kenti'ni gezmiş

Yeni Zelanda'da dün cami saldırılarını gerçekleştiren ve 49 kişinin ölümüne neden olan Brenton Tarrant'ın Türkiye'de bulunduğu dönemde İzmir'i de ziyaret ettiği tespit edildi.

İzmir polisi, cani Brenton Tarrant'ın Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti'ne gittiğini belirtti. 

Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre polis tarafından yapılan araştırmalarda, saldırganın gittiği tüm yerler ve irtibat halinde bulunduğu kişilerin tespit edildiği ve inceleme altına alındığı dile getirildi.

İKİ KEZ TÜRKİYE'YE GELMİŞ

Türk yetkililer, Brenton Tarrant'ın 17-20 Mart 2016 ve 13 Eylül-25 Ekim 2016 tarihleri arasında olmak üzere toplam 43 gün boyunca Türkiye'de bulunduğunu saptamıştı. Saldırganın bu sürede Türkiye'de kimlerle bağlantı kurduğu araştırılıyor. 

Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Sotir Tzatzarov da Tarrant'ın geçen yıl 9-15 Kasım'da ülkedeki bazı tarihi yerleri gezdiğini açıklamıştı.

Tzatzarov, saldırganın 2016 yılında da Balkanlar'ı gezdiğini, Sırbistan ve Karadağ'ı ziyaret ettiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN