Yerli otomobile karşı çıkmak doğru değil

Yerli otomobile karşı çıkmak doğru değil

CHP lideri Kılıçdaroğlu, görücüye çıkan yerli otomobille ilgili sessizliğini bozdu: Türkiye teknolojideki değişimi yakalar ve sürdürürse dünya markası yaratabilir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İran’lı komutan Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesine ilişkin “Süleymani’nin öldürülmesi büyük sorunların başlangıcı olabilir. Umarım Ortadoğu uçuruma sürüklenmez” ifadesini kullandı. Televizyoncuların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu “Bizim (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’dan beklentimiz Ortadoğu politikalarında daha itidalli bir tutum takınmasıdır, Türkiye’yi Ortadoğu ateşinden uzak tutmasıdır” ifadelerini kullandı.

LİBYA’YA BM EL ATMALI: Meclis Genel Kurulu’nda Libya Tezkeresi’ne ‘Hayır’ oyu veren partisinin kararının arkasında duran CHP lideri “Libya’daki mevcut yönetimi BM meşru hükûmeti olarak kabul ediyor. Dolayısıyla BM Libya’da barış gücü oluşturması uygun olur. BM oraya el atarsa sıcak çatışmanın önüne geçilebilir” dedi. 

ASKER GÖNDERMEK OYUNU BOZMADI: Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kazanımlarını kaybetmemesi gerektiğini de vurgulayan Kılıçdaroğlu “Bu kazanımların kazanmanın yolu diplomasidir, sahada asker barındırmak değil, bölge ülkeleriyle diyalog kurmaktır. Türk dış politikası değiştirilmeli. Çünkü asker göndermekle oyunu bozulmadığını gördük” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu buna, dün Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs arasında imzalanan EastMed anlaşmasını örnek olarak gösterdi. “En uygunu Türkiye üzerinden bu boru hatlarının geçmesidir” diyen Kılıçdaroğlu, bu noktada Türkiye’nin Mısır, İsrail, hatta Suriye ile yeniden diyalog kurması gerektiğini söyledi.   

HÜKÜMET TRUMP’IN DEDİĞİNİ YAPACAK: “Amerika ile ilişkilerde CHP ne bekliyor? S-400 üzerinden yeni yaptırımlar meydana gelebilir mi?” sorusuna yanıt veren CHP lideri “Hükümet Trump’ın dediğini yerine getirecek. S-400 anlaşmasını iptal etmeyecekama depoda tutacaklar” dedi.  

YENİ PARTİLERLE ORTAK NOKTALAR VAR:  İç siyasetle ilgili gelen soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu’na Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu ve ocak ayında yeni partisini ilan etmesi beklenen Ali Babacan’ın Millet İttifakı içerisinde yer alıp alamayacağı soruldu. “İki partinin de liderlerinin yaptığı açıklamaları dikkatle izliyoruz. Benzer ortak noktalarımız çok fazla. Millet İttifakı’nın ön gördüğü ortak noktalarda benzerlik neredeyse yüzde 99 oranında.  

KANAL İSTANBUL OLMAYACAK: Kanal İstanbul tartışmasıyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu “Bu proje olmayacak. Kaynağı yok. İktidarın Kanal İstanbul tartışmasını başlatmaktaki amacı gündemi değiştirmek” ifadelerini kullandı. Yeni arabaya karşı çıkmak Türkiye’nin çıkarları açısından doğru değildir. Türkiye teknolojideki hızlı değişimi yakalarsa ve sürdürürse bir dünya markası yaratabileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu “Bu araba ile deneme turu yapmak ister misiniz?” sorusuna “Getirirlerse yapabiliriz” yanıtını verdi. 

TÜRKİYE ATEŞTEN UZAK TUTULMALI

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında haftalık toplantısını gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 saat süren MYK’de, ABD tarafından Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen füze saldırısında Kasım Süleymani’nin öldürülmesi başta olmak üzere, Libya tezkeresi ve yaşanan son siyasi gelişmeler detaylı olarak ele alındı. Toplantıda BM Barış Gücü’nün vakit geçirmeksizin Libya’ya gönderilmesinin sağlanması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Süleymani’nin öldürülmesi sonrasında Türkiye’nin Ortadoğu’daki ateşten uzak tutulması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına konuyu yakından takip emelirini istediği aktarıldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN