Yeşilırmak'ta korkutan görüntü: Ölü balıklar akıyor

Yeşilırmak'ta korkutan görüntü: Ölü balıklar akıyor

Yeşilırmak'ın geçtiği bir bölgede balık ölümleri gerçekleşti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü açıklamasında çok az sayıda balık ölümlerinin gerçekleştiğini belirtti ve bunun nedeninin oksijen yetersizliği olduğunu söyledi. Çevre halkından Burhan Gelir ise "Sabahtan beri nehirden ölü balıklar akıyor" dedi.

Amasya'daki Yeşilırmak Nehri'nin geçtiği Kızseki köyü bölgesinde ölü balıkların kıyıya vurması vatandaşları panikletti. Ölü balıkların su yüzeyinde de olduğunu gören vatandaşlar durumu hemen jandarmaya bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri incelemelerde bulunduktan sonra durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne haber verdi. Hem nehirden hem de balıklardan alınan numuneler araştırıldı.

'ÖLÜMLERİN NEDENİ OKSİJEN YETERSİSİZLİĞİ'

Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden de yapılan açıklamada açıklamada "Yapılan değerlendirme sonucunda söz konusu yerde meydana gelen çok az sayıdaki balık ölümlerinin sudaki çözünmüş oksijen miktarının balıkların tolere edemeyeceği değerlerin altına ani olarak düşmesi sonucu ortaya çıkan 'oksijen yetersizliği'nin neden olduğu anlaşılmaktadır. Su numunelerinin analiz sonuçları geldikten sonra tekrar değerlendirilecek olup konuyla ilgili çalışmalar titizlikle devam etmektedir" denildi.

'NEHİRDEN YAKLAŞIK 3-5 TON BAŞIK AKIP GİTTİ'

Köylülerden Burhan Gelir, "Irmağın yüzeyinde irili ufaklı balıklar vardı. Önce jandarmayı daha sonra da Tarım İl Müdürlüğü'nü arayıp bilgi verdim. Sabahtan beri nehirden ölü balıklar akıyor. Vicdanen ölü balıkları görünce üzüldüm ve bir vatandaş olarak da yetkililere haber verdim. Nehirden yaklaşık 3-5 ton balık akıp gitti" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN