YKS 3. ek tercihler ne zaman? YKS 3. ek yerleştirme yapılacak mı? Boş kalan kontenjan sayısı belli oldu

YKS 3. ek tercihler ne zaman? YKS 3. ek yerleştirme yapılacak mı? Boş kalan kontenjan sayısı belli oldu

YKS 3. yerleştirme işlemi için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Her yıl artırılan üniversite kontenjanları ve YKS sınav barajının kaldırılması sonrasında 2022-2023 eğitim sezonunda üniversitelerin yüzde 99'u doldu. İşte, YKS 3. ek yerleştirme son durum...

YKS 3. ek tercih tarihleri için öğrenciler beklenti içine girdi. Üniversitelere girişte uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ardından herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylara, boş kontenjanları seçmeleri için ek tercih hakkı veriliyor. Fakat bu yıl kontenjanların tamamına yakını dolmuş durumda.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2022 YKS ek tercih sonuçları, 19 Eylül 2022 Pazartesi günü ÖSYM tarafından açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2022-2023 öğretim yılı için adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 19 Eylül 2022 tarihinde saat 17.30'dan itibaren öğrenebilecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir."

YKS 3. EK YERLEŞTİRME OLACAK MI?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YKS ek yerleştirme sonuçlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda kaldırılan baraj puanı uygulaması sonrası yükseköğretim kurumları kontenjanlarının yüzde 99'u dolmuştur.

Hem ilk yerleştirmeler hem de ek yerleştirmelerde yükseköğretime erişim açısından önemli bir başarı elde edilmiştir. Ek yerleştirmeyle birlikte yükseköğretim kurumlarındaki boş kontenjan sayısı 96 bin 15'ten 19 bin 358'e düşmüştür" ifadelerini kullandı.

YKS 3. EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS 3. tercihlerin olup olmayacağı adaylar tarafından merak konusu oldu.

Geçen yıl adaylara 3. ek tercih şansı tanınmıştı. Ek Yerleştirme sürecinde, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylara 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylara ise 4 yıllık lisans programlarını tercih etme hakkı verilmişti.

Fakat 2022-2023 eğitim sezonunda üniversite kontenjanlarının yüzde 99'unun dolması neticesinde ÖSYM'nin 3. ek yerleştirme yapma ihtimali düşük görülüyor.

2022-2023 YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN