YKS başvuru tarihi 2020 | TYT AYT YDT başvuru ücretleri ne kadar? YKS aday başvuru formu

YKS başvuru tarihi 2020 | TYT AYT YDT başvuru ücretleri ne kadar? YKS aday başvuru formu

ÖSYM tarafından düzenlenen sınav ile öğrenciler üniversite hayallerini gerçekleştiriyor. Üniversiteye girmek isteyen milyonlarca kişi YKS başvuru tarihini ve başvuru ücretlerini merak ediyor. YKS başvuru tarihi ve başvuru ücretleri ile ilgili tüm bilgiler karar.com’da…

2020 YKS kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre YKS başvuruları bugün başladı ve 3 Mart’a kadar sürecek. Başvurular ÖSYM başvuru merkezleri ve ÖSYM’nin internet sitesinden gerçekleştirilecek. Bu süreçle ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sitesinde 2020 YKS kılavuzu erişime açıldı. Yapılan duyuruda 2020 YKS’nin 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleşeceği belirtildi. Sınav başvuruları ise bugün başladı. Başvurular 3 Mart 2020 tarihine kadar sürecek. 4 Mart tarihine kadar üniversite adayları sınav başvuru ücretlerini ödeyebilecek. Öte yandan YKS başvurularını 6 Şubat- 3 Mart tarihleri arasında gerçekleştiremeyenler 18-19 Mart tarihleri arasında geç başvuru günü kapsamında başvurularını yapabilecek.

20-02/06/yks-basvurujpgg.jpg

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

2020 YKS başvuruları ÖSYM başvuru merkezleri ve ÖSYM’nin internet sitesinde yapılabilecek. İlk kez YKS başvurusu yapacak olan ve daha önce başvuruda bulunmuş ancak şu an fotoğrafı geçerliliğini yitirmiş olan öğrenciler başvurularını ÖSYM başvuru merkezlerinden veya ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden gerçekleştirebilecek. Öte yandan başvuru merkezlerinde ilk kez ÖSYM sistemine eğitim bilgisini eklemek ya da eğitim bilgisinde değişiklik yapmak isteyen adayların diploma ya da mezuniyet belgelerinin onaylı bir örneğini başvuru merkezlerine getirmeleri gerekmektedir. Daha önce sınav başvurusunda bulunan ve geçerli fotoğrafı olan adaylar ise başvurularını bireysel olarak ÖSYM’nin resmi internet sitesinden yapabilecek.

YKS ÜCRETİ NE KADAR?

2020 YKS ücreti girilecek sınava göre değişiklik göstermektedir. Sınava girecek aday sadece TYT’ye girecek ise sınav ücreti olarak 70 TL ödeyecek. TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen kişiler ise 140 TL sınav ücreti ödeyecek. Sınava görecek olan kişi TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek istiyorsa 210 TL yatıracaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN