YKS başvuruları nereye nasıl yapılır? YKS başvuruları 2020 yılı için başladı | Başvuru formu yayında

YKS başvuruları nereye nasıl yapılır? YKS başvuruları 2020 yılı için başladı | Başvuru formu yayında

20-21 Haziran 2020 tarihlerinde TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturum şeklinde yapılacak 2020 YKS sınavı başvuruları başladı. Son başvuru tarihi ise 3 Mart olarak belirlenmişti. Peki 2020 YKS başvuruları nereye nasıl yapılır? YKS başvuru ücretleri ne kadar ve hangi bankaya yatırılır? Detaylar karar.com’da…

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani YKS (TYT, AYT, YDT) başvuruları ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden ya da kurumun bürolarından yapılıyor. 2020 YKS başvuru formunu eksiksiz dolduranlar, YKS ücretlerini ilgili bankaya yatırabilir. İşte konuyla ilgili bilgiler…

2020 YKS BAŞVURUSU NEREYE NASIL YAPILIR?

Başvuru, bireysel olarak internet aracılığıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezleri’nin (ÖSYM) Aday İşlemleri Sisteminden yani https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ya da ÖSYM Başvuru Merkezlerinin birinden yapılacak.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) bireysel olarak başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adayların, ÖSYM Başvuru Merkezlerinin birinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Başvuru merkezlerinin adresleri, ÖSYM’nin //www.osym.gov.tr internet adresinde “2020-YKS: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri” içinde yer alıyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 3 MART

2020 YKS başvuruları, 6 Şubat 2020 tarihi itibarıyla başlarken, son başvuru tarihi ise 3 Mart 2020 olarak belirlendi. Başvurular, ilk defa müracaat edecekler için okullar üzerinden, daha evvel başvuru yapanlar için de ÖSYM AİS ekranından yapılacak

BAŞVURU ÜCRETİ

2020 YKS başvuru ücreti bu sene her bir sınav için 70 Türk lirası olarak belirlendi. TYT ve AYT sınavına girmek isteyenlerin ödeyeceği başvuru ücreti toplamda 140 Türk lirası olacak.

Sınav başvuru tarihini kaçıran öğrenciler için 18-19 Mart tarihindeki geç başvuru günü sınav ücretleri ise her bir sınav için 105 TL olacak.

BAŞVURU ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Vakıf Katılım Bankası’nın ATM, tüm şubeleri, (KKTC’den başvuracak adaylar dışında);

Halkbank nternet bankacılığı, ATM, ve şubeler; ING Bank’ın internet bankacılığı ve tüm şubeleri, (KKTC’den başvuracak adaylar dışında)

Ziraat Bankası yalnızca internet bankacılığı ve mobil bankacılık (ATM’den ve Şubelerden ücret yatırılmaz.)

ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/).

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ortaöğretim kurumlarının (açık öğretim liseleri, lise ya da dengi okullar) son sınıfında olanlar ya da bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvuruda bulunabilir.

20-02/10/yksjpgg.jpg

İSTENEN BELGELER

Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş 2020-YKS Aday Başvuru Formu ile Nüfus Cüzdanı ya da T.C. Kimlik Kartı ya da geçerlilik zamanı dolmamış pasaportun aslı isteniyor. (Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ya da geçerlilik süresi dolmamış pasaport hâricinde;

- Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi/Pembe Kartlar,

- T.C. Kimlik Kartı edinme döneminde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya dek geçerliliğini koruyan imzalı-mühürlü, 'fotoğraflı, barkodlu-karekodlu' ya da barkodlu-karekodlu, 'fotoğraflı' Geçici Kimlik Belgesi’nin geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilir.)

- Pasaportları olmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarının kimlik numaralı ve fotoğraflı KKTC Kimlik Kartı olanlar başvurabilir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN