YKS ek yerleştirme ne zaman başlayacak? ÖSYM net tarihi açıkladı

YKS ek yerleştirme ne zaman başlayacak? ÖSYM net tarihi açıkladı

2019 YKS sınav sonuçlarının ardından aldıkları puan ve başarı sıralamasına göre tercih yapan adaylar, ilk yerleştirme döneminde çeşitli eğitim programlarına yerleşmiş, yerleşemeyenler ise YKS ek yerleştirme tarihlerinin ne zaman başlayacağını araştırır olmuştu. Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

ÖSYM 2019 YKS yerleştirme sonuçları geçen haftalarda açıklanmıştı. YKS'nin yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerdeki doluluk oranları geçen seneye nazaran artarken, boş kontenjan sayısında azalma görüldü. Şimdi gözler yerleşemeyenlerde. Peki YKS ek yerleştirme ve tercihler ne zaman başlayacak? İşte gelişmeler…

YKS EK YERLEŞTİRME TARİHLERİ NE ZAMAN?

Geçen sene Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) tercihleri 7-14 ağustos tarihleri arasında alınmış, tercihlerin sonuçları da 31 Ağustos tarihi itibarıyla erişime açılmıştı. Ek tercihler de 14-20 Eylül tarihlerinde uygulanmıştı. Bu bilgilere bakıldığında YKS ek tercih sürecinin ağustos ayının son haftalarında başlatılması öngörülüyor.

19-08/15/ek-yerlestirmejpgg.jpg

YERLEŞEN ADAYLAR EK YERLEŞTİRMEYE BAŞVURAMAYACAK

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri bittikten sonra boşta olan kontenjanlar üniversiteler tarafından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre gerçekleştirilen genel yerleştirme sonunda boş kalan ya da kaydolmama sebebiyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, ek yerleştirme için başvuruda bulunamayacak.

GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

ÜCRETLER NE KADAR?

Ek Yerleştirme kapsamında; 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlere merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı bulunan aday yerleşemeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı bulunan programlara ön kayıtla öğrenci alınamaz. Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 Türk lirası olarak belirlendi. Ek yerleştirme için tercih yapan öğrencilerden ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yaptıkları tercihler işleme alınmaz. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14 Ocak 2019 tarihli kararı kapsamında, şehit çocuğu, şehit eşi, gazi eşi, gazi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmaz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN