YKS ek yerleştirme tarihleri | Üniversite ek tercihleri ne zaman?

YKS ek yerleştirme tarihleri | Üniversite ek tercihleri ne zaman?

2019 YKS sınavına girerek aldıkları puan ve başarı sıralamasına göre ilk tercih döneminde herhangi bir eğitim programına katılamayanlar, ‘YKS ek yerleştirme tarihleri ne zaman?’ sorusunun yanıtını arıyor. İşte üniversite ek tercih tarihlerine dair aradıklarınız…

Tercih döneminin ardından ikinci tercih süresi için bekleyiş sürüyor. İlk tercihlerde yaptıkları herhangi bir eğitim programına yerleşemeyen öğrenciler, ‘Üniversite ek tercihleri ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtını merak ediyor. Gelişmeler ise karar.com’da yer alıyor…

YKS EK YERLEŞTİRME TARİHLERİ

Üniversite internet kayıtları 16-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. Kayıtlarının arkasından boş kalan kontenjanların üniversiteler tarafından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) bildirilecek. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri bitirilmesinin ardından 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan ya da kaydolmama sebebiyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ

Ek Yerleştirmede; lisans ve ön lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı bulunan aday herhangi bir eğitim programına yerleşemeyecek. Kesin kayıt sonucunun ardından kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmaz. Şehit eşi, gazi, şehit çocuğu, gazi eşi, gazi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak. Ek yerleştirme tercih ücreti 20 Türk lirasıdır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

19-08/21/yks-ek-yerlestirmejpgg.jpg

GEÇEN SENENİN BOŞ KONTENJAN SAYISI

ÖSYM'nin geçen sene aldığı tercih sürecinde Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarında toplam 128 bin 508 kontenjan boş kalmıştı. Dört yıllık lisans bölümlerinde 484 bin kontenjana 395 bine yakın aday yerleşmiş, 89 bin kontenjan boş kalmıştı. Ön lisansla birlikte boş kontenjan sayısı 128 bini geçmişti.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN