YKS ikinci tercihler ne zaman? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

YKS ikinci tercihler ne zaman? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?

YKS ikinci tercihler ne zaman? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? Yarın (19 Ağustos 2019) itibariyle herhangi bir üniversiteye yerleşen adaylar kayıt işlemlerine başlayacak ve kayıtlar 23 Ağustos 2019'a kadar sürecek. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ise YKS ikinci tercih tarihlerinde yeniden tercihlerini yapacak. Peki ikinci tercihler ne zaman?

YKS ikinci tercihler ne zaman? sorusu kayıtların gerçekleştirilmesine bir gün kala en çok araştırılan konulardan oldu. Üniversiteye yerleşebilen adayların kayıt süreci yarından itibaren başlıyor. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ise YKS ikinci tercihlerin başlama tarihini merak ediyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR / NE ZAMAN BİTİYOR?

YKS sonuçlarına göre bir programa kaydolan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde alınacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu zaman içinde kayıt için başvurmayan ya da kayıt işlemlerini bitiremeyen öğrenciler kayıt haklarını kaybetmiş sayılacak.

Peki YKS ikinci tercihler ne zaman? 

YKS İKİNCİ TERCİHLER NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercihlerinin ne zaman yapılacağına dair henüz net bilgi gelmedi.

Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 31 Ağustos'ta açıklanmış, ek tercihler ise 14-20 Eylül tarih aralığında gerçekleştirmişti. Bu yıl da YKS ek tercih sürecinin Ağustos ayının son haftalarında başlatılacağı düşünülüyor.

EK YERLEŞTİRME NEDİR?

Boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılır. Herhangi bir üniversiteye yerleştirilen öğrenciler ek yerleştirmeden faydalanamıyor. Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek.

YKS SONUÇLARI

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden duyuruluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN