YKS sonuçları nasıl öğrenilir? YKS puanı nerede yazıyor? TYT, AYT, YDT sorgulama ekranı

YKS sonuçları nasıl öğrenilir? YKS puanı nerede yazıyor? TYT, AYT, YDT sorgulama ekranı

İyi bir iş ve gelecek kurmak isteyen gençlerin kaliteli bir üniversite eğitimi almak için katılım sağladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sonuc.osym.gov.tr internet adresinde erişime açıldı. İşte, üniversite sınavı sonuçları öğrenme sayfası...

TYT, AYT, YDT olmak üzere üç oturumdan oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ilan edilen tarihten daha erken açıklandı. Sınavdan sonra puanlarını tahmin eden öğrenciler, YKS puanlarını öğrenmelerinin ardından üniversite tercihleri için kolları sıvadı hesap kitap yapmaya başladı.

ÜNİVERSİTE SINAVI YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üniversite öğrencisi adaylara sürpriz yaparak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını 1 hafta önce açıkladı. TYT, AYT, YDT sınavlarına katılım sağlayan adaylar, 28 Temmuz 2021 Çarşamba günü itibarıyla üniversiteye giriş sınavı YKS puanlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yaparak öğrenebilir.

ÖSYM YKS SINAV SONUCLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 26-27 Haziran 2021'de gerçekleştirdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

2021-YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos tarihleri arasında alınacağını belirten Aygün, "Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına imkan vermek amacıyla 2021-YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık. Adaylarımızın 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapacakları 2021-YKS tercihlerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerim" değerlendirmesinde bulundu.

YKS PUANI NEREDE YAZIYOR?

Adayların sınava girdikleri bölüm ve ilgili test alanları, YKS sonuç belgesinde yer alıyor. Öğrencinin Türk dili edebiyatı, tarih 1, coğrafya 1, tarih 2, coğrafya 2, felsefe, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, fizik, kimya ve biyoloji alanlarındaki doğru yanlış sayısı açıkla paylaşılmış. Hemen altında da TYT, SAY, SÖZ, EA, DİL bölümlerinde yer alan puanlar, öğrencinin aldıkları puan olarak not ediliyor.

0720200914492768337-001.jpg

YKS BİRİNCİLERİ KİMLER?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Twitter hesabından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) birinci olan öğrencilere ilişkin paylaşımda bulundu.

Buna göre; Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Adana'dan çıktı. Alan Yeterlilik Testleri'nde (AYT) birincilik, sayısalda Adana, eşit ağırlıkta Konya, sözelde Adana illerinden oldu.

Yabancı Dil Testi'nde ise birincilik Almanca'da Balıkesir, Arapça'da Konya, Fransızca'da İstanbul, Rusça'da Bursa ve İngilizce'de İstanbul'dan çıktı. Aygün, adayları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

YKS'DEN KAÇ PUAN ALAN TERCİH YAPACAK? BARAJ PUANI KAÇ?

26-27 Haziran 2021 günlerinde düzenlenen TYT sınavına katılan ve 150 puan üzeri alan adaylar TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim bölümlerini tercih edebilecek.

TYT'de sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanı 180 ve üzeri olan adaylar lisans programlarını tercih edebilecek. 150 puanı alan ancak 180 puan ve üzeri alamayan adaylar sadece önlisans bölümlerini tercih edebilecek.

Sınav sonuç ekranında adayların TYT, AYT ve YDT puanı yer alırken adaylar başarı sıralamaları görüntülenebilecek.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK 2021?

Lise mezunları sınavdan aldıkları puanlar ve yaptıkları sıralamalara göre ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ais.osym.gov.tr üzerinden tercih listesi oluşturacak.

ÖSYM YKS takvimine göre, üniversite tercih dönemi tarihleri 5-13 Ağustos 2021 günleri arasında yapılacak.

YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN