YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AYT-TYT-YDT sınav sonuç tarihi

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AYT-TYT-YDT sınav sonuç tarihi

YKS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Üniversite hayali kuran yüz binlerce lise mezununun heyecanı 26-27 Haziran 2021 yapılan YKS (TYT-AYT-YDT) sınavıyla sona erdi. 4 Ağustos 2021 Çarşamba günü açıklanacak YKS sınav sonuçlarının ardından üniversite tercih dönemi başlayacak. İşte, YKS sınav sonuçları sorgulama ekranı...

Üniversiteye giriş sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) tamamlanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nde (ÖSYM) sınav sonuçları için hazırlıklar başladı. Yaklaşık 1 ay sürecek hummalı bir çalışmanın ardından TYT-AYT-YDT sınav sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak.

2021 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılan TYT-AYT-YDT sınav sonuçları 4 Ağustos 2021 Çarşamba günü ÖSYM tarafından açıklanacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak.

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilecek.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan önlisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (Engelli öğrencilerde 100 ve üzeri puan için Bakınız 6. madde) olması gerekmektedir.

2021 YKS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN