YÖK, Türk üniversitelerini 3 dilde dünyaya tanıtıyor

YÖK, Türk üniversitelerini 3 dilde dünyaya tanıtıyor

Uluslararası öğrencilerin Türkiye'deki üniversiteler ve yükseköğretim sistemi hakkında kapsamlı bilgilere ulaşmasını sağlamak amacıyla hizmet veren 'studyinturkey.gov.tr' internet sitesi, yeni yüzüyle kullanıma açıldı. Site, Türkiye'de eğitim almak isteyen adaylara yönelik Türk üniversitelerini ve uluslararası öğrencilere sundukları fırsatları 3 dilde tanıtıyor.

Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) geçen ay yabancı öğrencilere yönelik kontenjan sınırlamasının kaldırılmasının ardından Türkiye'deki yükseköğretim sistemini ve üniversiteleri uluslararası alanda tanıtmak amacıyla yeni bir adım daha atıldı.

Bu kapsamda, tüm yükseköğretim kurumlarına ilişkin ayrıntılı bilgilerin yer aldığı www.studyinturkey.gov.tr adlı internet sitesi, kapsamlı bir şekilde güncellenerek Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yeniden hazırlandı.

Türkiye'deki üniversitelerin vizyonu, misyonu, odaklandıkları faaliyet alanları ile Türkçe ve yabancı dilde eğitim veren programları ile dünya sıralamalarındaki yerleri gibi bilgilerin bulunduğu sitede, uluslararası öğrencilere sunulan imkan ve fırsatlara da yer verildi.

19-06/25/yok.jpg

3 DİLDE 700'DEN FAZLA VİDEO 

İnternet sitesi için geliştirilen arama motoruyla, öğrencilerin ilgi duydukları programlara ilişkin eğitim dili, türü, üniversitenin bulunduğu şehir veya bilim dalına göre kendilerine en uygun üniversiteye erişmeleri kolaylaştırıldı.

Uluslararası öğrencilerin Türk üniversiteleri hakkında öğrenmek isteyebilecekleri bilgilere kolaylıkla ulaşmalarını sağlamak amacıyla site için 3 dilde 700'den fazla kısa video hazırlandı. Videolarda, ülkedeki üniversitelerin fakülte, program, akademik kadro bilgilerinden burs olanaklarına, öğrenim ücretlerinden barınma imkanlarına, başvuru, kabul ve kayıt şartlarından ulaşım durumuna, ülkenin ikliminden yemek kültürüne varana kadar pek çok bilgiye yer verildi. 

Proje kapsamında, gelecek süreçte Türk yükseköğretim kurumlarına yönelişin hem nitelik hem de nicelik yönüyle daha da artması bekleniyor.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN