YÖKDİL sınav tarihi ve sınav ücreti ne kadar? YÖKDİL başvuruları başladı, 10 gün sürecek

YÖKDİL sınav tarihi ve sınav ücreti ne kadar? YÖKDİL başvuruları başladı, 10 gün sürecek

YÖKDİL sınavına başvurular bugün itibariyle başladı. Başvurular 23 Eylül 2019 tarihine kadar sürecek. Geç başvuru ise 2 Ekim 2019'da yapılacak. 3 Kasım 2019'da sınava girecek binlerce aday Fransızca, Almanca, Arapça ve İngilizce seviyelerini ölçecek. Sınav ücreti ve nasıl ödeneceği ile ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) sınav takvimi belli oldu. Sınav 3 Kasım’da Fransızca, Almanca, İngilizce ve Arapça dillerinde yapılacak. Sınav ücretinden başvuru tarihlerine, geç başvuru tarihinden sınav gününe kadar YÖKDİL'e ilişkin pek çok bilgi haberimizde...

 

YÖKDİL BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Başvuru tarihi: 13. Eylül 2019 – 23 Eylül 2019

Geç başvuru tarihi: 02 Ekim 2019 (23:59'a kadar)

Sınav tarihi: 03 Kasım 2019

Sınav sonuç tarihi: 28 Kasım 2019

YÖKDİL ÜCRETİ NE KADAR VE NASIL ÖDENİR?

Sınav başvuru ücreti 100 (yüz) TL’dir. Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenir. 

YÖKDİL SINAVI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Sınav başvuruları elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden, aynı adreste yayımlanan sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacaktır. Adaylara sınava girmek istedikleri alanı ve dili, sınav başvurusu esnasında seçecektir.

Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN