Yozgat'ta yaylada mahsur kalan 2 genç kurtarıldı

Yozgat'ta yaylada mahsur kalan 2 genç kurtarıldı

Yozgat'ta piknik yapmak için gittikleri yaylada, kar nedeniyle 8 gün mahsur kalan 2 kişi, AFAD ve jandarma ekiplerince kurtarıldı.

Yozgat’ın Çayıralan ilçesinden 8 gün önce çıktıkları piknik yapmak için çıktıkları Konuklar beldesi Danışık Yaylası’nda kar yağışının şiddetini artırması ve tipi nedeniyle mahsur kalan Abdulrezzak Ayyıldız (25) ile Emin Kızılkaya (25), yayla evine sığınıp yardım talebinde bulundu.

Bunun üzerine harekete geçen AFAD ve jandarma, AFAD’a ait özel paletli kurtarma aracıyla yaylaya çıktı. Ekipler, vatandaşları bulundukları yerden kurtararak Çayıralan İlçe Jandarma Komutanlığına getirdi. Abdulrezzak Ayyıldız, yaylaya traktörle 8 gün önce piknik yapmak amacıyla çıktıklarını söyledi. Ayyıldız, ilk günlerde karın az olduğunu daha sonraki günlerde arttığını ve tipi çıktığını ifade ederek, “Yayladan dönemedik yanımızda erzağımız vardı” dedi.

Emin Kızılkaya ise kendilerini kurtaran AFAD ve jandarma ekiplerine teşekkür etti.

YOZGAT/AA 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN