YPG: ABD sözünü tutmadı, çekilecek

YPG: ABD sözünü tutmadı, çekilecek

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlemeyi planladığı operasyona, ABD'nin yeşil ışık yakmasının ardından terör örgütü YPG'den kritik açıklama geldi. YPG'nin oluşturduğu SDG, Amerikan güçlerinin, sözlerini tutmadığını, bölgeden çekildiğini ve TSK'nın harekatına karşı kendilerini savunmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceklerini duyurdu.

ABD'nin Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapmayı planladığı operasyona yeşil ışık yakmasının ardından SDG'den açıklama geldi. Ana unsurunu terör örgütü YPG'nin oluşturduğu SDG, Amerikan güçlerinin, kendilerine verdiği sözleri tutmadığını ve Türkiye sınırındaki bölgeden çekildiğini söyledi.

Reuters'a göre SDG, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenleyeceği operasyonda kendilerini savunmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğini duyurdu.

REUTERS: ABD İKİ GÖZLEM NOKTASINI BOŞALTTI

Yine Reuters'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre ABD güçleri, Suriye'nin kuzeyindeki Telabyad ve Resulayn'daki 2 gözlem noktasını boşalttı.

Sputnik'in haberine göre de ABD askerleri ile koalisyona bağlı askerler Türkiye'nin operasyon yapacağı bölgeler olarak bilinen Tel Abyad ile Rasul Ayn bölgesinden çekilmeye başladı.

Düne kadar sınırda devriye turları atan ABD askerlerinin, Tel Abyad güneyinde yer alan Ayn İssa bölgesine çekildikleri öğrenildi. 20 zırhlı araçtan oluşan ABD konvoyu geniş güvenlik önlemleri altında Ayn İssa'daki askeri üslerine konuşlandı.

"NE PAHASINA OLURSA OLSUN KORUYACAĞIZ"

Anadolu Ajansı'nın haberine ise SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK, sözde sözcülerinden Mustafa Bali'nin Twitter hesabı üzerinden, ABD'yi suçlayıcı bir mesaj yayımladı.

Mesajda, "Güvenlik mekanizması ve akabinde mevzilerin yıkılmasına rağmen, ABD güçleri sorumluluklarını yerine getirmedi ve bölgenin savaş alanına dönmesine izin vererek sınırdan çekilmeye başladı. SDG, kuzeydoğu Suriye'yi ne pahasına olursa olsun korumaya kararlı." ifadeleri kullanıldı. 

SDG'DEN DAEŞ TEHDİDİ

Öte yandan örgütün ismini kullandığı SDG de bir yazılı açıklama yaptı.

ABD'nin sözünü tutmadığının vurgulandığı açıklamada, bunun DEAŞ'la mücadeleye 'büyük olumsuz' etki yapacağı iddia edildi.

ABD'li yetkililer, DEAŞ karşıtı mücadele toplantılarında, Suriye'de ele geçirdikleri yabancı DEAŞ'lı ve ailelerinin toplam sayısının 10 bin civarında olduğunu kaydediyor. Bu kişilerin bir kısmı, ABD güçlerince Deyrizor'da üs olarak da kullanılan El Ömer petrol sahasında, diğer kısmı ise YPG/PKK, Kamışlı, Haseke, Malikiye, Tabka ve Rakka cezaevlerine tutuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN