YSK Isparta Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu | Isparta seçim sonuçları 2018

YSK Isparta Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu | Isparta seçim sonuçları 2018

Isparta Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları oy oranları haberimizde. 24 Haziran Genel Seçimlerinde oy verme işlemlerinin tamamlanmasıyla sayıma başlandı ve ilk oylar geldi. Peki Isparta Erdoğan, Muharrem İnce oy oranları ne? Millet İttifakı Cumhur İttifakı oy oranları yüzde kaç? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi arasından en çok oyu kim aldı? Milletvekili dağılımları nasıl oldu? İşte Isparta il geneli ve ilçelerinden cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve sonuçlarını karar.com'dan sizlerle paylaşıyoruz.

Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta'da da seçim sonuçları merakla bekleniyor. 24 Haziran 2018 Isparta Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve sonuçları belli olmaya başladı. YSK'ya teslim edilen sandıklardan gelen ilk oyları haberimizden görebilirsiniz. Peki Isparta'da hangi parti önde? Cumhurbaşkanlığı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş, Doğu Perinçek arasından kime daha fazla oy çıktı? İşte tüm bu soruların cevaplarını sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Isparta ili ve ilçeleri seçim sonuçlarını, oy dağılımlarını ve son dakika gelişmeleri karar.com'dan takip edebilirsiniz.

ISPARTA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ OY ORANI

Isparta cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları sandıkların açılmaya başlamasıyla belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Isparta'dan gelen ilk oyları açıkladı. Peki Isparta'da kim önde? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP ve diğer partilerden hangisinde ne kadar oy oranı olduğunu anlık olarak karar.com'dan görebilirsiniz. 

ISPARTA OY ORANI VE SEÇİM SONUÇLARI

Diğer bir çok ildeki gibi Isparta'da da seçim sonuçları ve oy oranları yakından takip ediliyor. Isparta'da sandık başına giden yaklaşık 270 bin seçmen oy verme işlemleri ardından sonuçları beklemeye başladı. Isparta'nın 13 ilçesindeki seçim sonuçlarını ve partilere çıkan oy oranlarını yazımızdaki bağlantılar üzerinden öğrenmeniz mümkün.

18-06/23/isparta-1529734619.jpg

İLÇE İLÇE ISPARTA SEÇİM SONUÇLARI VE OY ORANLARI 2018

Isparta ili ve 13 ilçesindeki seçim sonuçlarını, oy oranlarını aşağıda verdiğimiz linkler üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz.

Aksu seçim sonuçları ve oy oranları

Atabey seçim sonuçları ve oy oranları

Eğirdir seçim sonuçları ve oy oranları

Gelendost seçim sonuçları ve oy oranları

Gönen seçim sonuçları ve oy oranları

Isparta seçim sonuçları ve oy oranları

Keçiborlu seçim sonuçları ve oy oranları

Senirkent seçim sonuçları ve oy oranları

Sütçüler seçim sonuçları ve oy oranları

Şarkikaraağaç seçim sonuçları ve oy oranları

Uluborlu seçim sonuçları ve oy oranları

Yalvaç seçim sonuçları ve oy oranları

Yenişarbademli seçim sonuçları ve oy oranları

18-06/23/isparta.jpg

ISPARTA 1 KASIM SEÇİM SONUCU

Isparta 1 Kasım seçim sonuçlarına AK Parti'nin yüzde 50'den fazla oyu bulunuyor. Onu CHP ve MHP birbirlerine yakın oylarla takip ediyor. 7 Haziran 2015 seçimlerinde ise AK Parti %44,11 , Cumhuriyet Halk Partisi %22,26 , Milliyetçi Hareket Partisi %27,06 ve Halkların Demokratik Partisi %1,81 oy almıştı. İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin performansı bu tabloyu değiştirecek mi sorusu Isparta için önemli. 

ISPARTA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

Süreyya Sadi Bilgiç

Recep Özel

Mehmet Uğur Gökgöz

Ayşe Nur Akbay

ISPARTA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mustafa Ceyhan

İsa Önder Dinçtürk

Zafer Sağlam

Eyup Ersoy

ISPARTA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hasan Basri Sönmez 

Zübeyde Turan 

Özgür İsmailoğlu 

Ali Özkan 

ISPARTA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Aylin Cesur

Mustafa Şimşek

Süleyman Sami Altınkaya

Şükrü Levent Başyiğit

ISPARTA SAADET PARTİSİ ADAYLARI

Cevat Gençay

Dinçer Demirezen

İbrahim Ateş

Hüseyin Eroğlu

ISPARTA HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1-Mevlüt Sabuncu

2-Celal Çiçek

ISPARTA'DA SEÇMENLER SANDIĞA GİTTİ

Isparta'da 24 Haziran seçimleri için vatandaşlar sandığa gitti. Isparta'da seçmen, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sabah erken saatte oy kullanacakları sandıkların bulunduğu okulların yolunu tuttu. Vatandaşlık görevlerini erkenden yerine getirmek isteyen seçmen, kimlikleriyle birlikte sandığa gitti. Burada oy kullanan vatandaşlar, vatana ve millete hayırlı olmasını dilerken, herkesin oy kullanmaya gelmesi için çağrıda bulundu. Isparta'da erken saatte sandık başına giden seçmen, görevliler tarafından hazırlanan oy pusulasını ve zarfı aldı. Sınıflardaki kabinlerde tercihlerini yapan seçmen, daha sonra oylarını şeffaf oy sandıklarına attı.

YAŞLILAR ERKENDEN SIRAYA GİRDİ

Isparta Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesi'nde seçmen saat 08.00'den sonra sandık başına gelmeye başladı. Özellikle yaşlılar ilk dakikalarda oylarını kullandı. Vatandaşlar sıraya girmeden önce kapılardaki listelerde sandık ve sıra numaralarını kontrol etti. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı rakamlara göre Isparta il genelinde 316 bin 518 seçmen oy kullanacak.

ISPARTA'DA SEÇİM HEYECANI

Isparta Barosu avukatları 24 Haziran seçimlerinde seçim güvenliğinin sağlanması adına sandıkların bulunduğu noktalarda görev alacak. Baro Başkanı Avukat Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, il merkezinde 100 avukat görevlendirildiğini, seçmenlerin olası oy kullanamama ve sandık başında çıkacak uyuşmazlık gibi konularda ihbar hattını arayıp Barodan destek isteyebileceklerini söyledi

Gökmenoğlu, "Seçim demokrasisine, seçim ve sandık güvenliğinin sağlanmasına, seçim iş ve işlemlerinin doğru yapılmasına, halkımızın iradesinin sandıklara ve sonuçlara doğru yansımasına hukuksal katkıda bulunmak amacıyla, Baro Yönetim Kurulumuzun aldığı karar uyarınca 24 Haziran 2018’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde 100 Avukatla halkımızın yanındayız. Konuya ilişkin olarak tüm Siyasi Partilerimize de öncesinde bildirdiğimiz üzere, Baro Başkanlığımızın 0505 203 7822 nolu telefonuna ulaşmanız halinde hukuksal katkıda bulunulacaktır" dedi.

Eğirdir ve Aksu seçimlere hazır: Öte yandan, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimler öncesinde, Eğirdir İlçe Seçim Kurulu da tüm hazırlıklarını tamamladı. Seçimlerde kullanılacak oy sandıklarının, bilgisayar ve teknik ekipmanların kontrollerinin yapıldığını, 21 Haziran Perşembe günü memur üyelere, bugün de İlçe Seçim Müdürü Mehmet Emin Gümüş nezaretinde sandık başkanlarına gerekli eğitimlerin verildiği belirtildi. Seçimlerde Eğirdir İlçe Seçim Kurulu Başkanlığını Hakim Muhammet Aslan’ın, Aksu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığını ise Hakim Cihat Ateş’in yapacağı ifade edildi.

95 seçmen, seyyar sandıkta oy kullanacak: 23 Haziran Cumartesi günü, oy kullanma yerlerine sandıkların nakledileceği ve seçim kabinlerinin kurulacağı bildirilirken, seyyar sandık için Eğirdir’de yatağa bağımlı 15 kişinin müracaatta bulunduğu vatandaşlarımızın seyyar sandıkla birlikte toplam 95 sandıkta oylarını kullanacakları açıklandı.

24 Haziran seçimlerinde Eğirdir ve Aksu ilçeleri için seçim kurullarında toplam 35 kişinin görev yapacağı bildirildi.

Isparta Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları oy oranları haberimizde. 24 Haziran Genel Seçimlerinde oy verme işlemlerinin tamamlanmasıyla sayıma başlandı ve ilk oylar geldi. Peki Isparta Erdoğan, Muharrem İnce oy oranları ne? Millet İttifakı Cumhur İttifakı oy oranları yüzde kaç? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi arasından en çok oyu kim aldı? Milletvekili dağılımları nasıl oldu? İşte Isparta il geneli ve ilçelerinden cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve sonuçları haberimizde. 

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN