Yunanistan'dan AB'ye 'Libya' çağrısı: Türkiye'ye yaptırım uygulayın

Yunanistan'dan AB'ye 'Libya' çağrısı: Türkiye'ye yaptırım uygulayın

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz alanı sınırlandırma anlaşması nedeniyle AB'ye skandal bir çağrı yaptı. Dendias, AB'den söz konusu anlaşmayı 'açıkça kınama'larını isteyerek yaptırım talep etti. Yunanistan'ın hükümet sözcüsü Petsas da Türkiye ile ilgili BM'ye şikayette bulunduklarını açıkladı.

Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz alanlarının sınırlandırılması anlaşmasına Yunanistan'dan yeni bir tepki daha geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Birliği'nden (AB) söz konusu anlaşmayı 'açıkça kınamalarını' istedi ve yaptırım talebinde bulundu.

AB'YE YAPTIRIM ÇAĞRISI

"Yunanistan, konuyla ilgili Fransa, İtalya, Kıbrıs ve Hollanda'dan geniş kapsamlı destek aldı" diyen Dendias 'Konuyu değerlendirmek üzere' İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile de bir araya geleceklerini açıkladı.

Dendias ayrıca Türkiye'nin bu adımının suiistimal olduğunun altını çizdiğini söyledi ve "Yunanistan, kendi egemenliğini ve bu egemenliğinden doğan haklarını korumak için ne gerekiyorsa yapacak" ifadelerini kullandı.

BM'YE ŞİKAYET ETTİ

Bu arada Yunanistan'ın hükümet sözcüsü Stelios Petsas, Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşmaya Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde şikayette bulunduklarını açıkladı.

Gazetecilere konuşan Petsas, anlaşmanın 'kötü niyetle' yapıldığını söyledi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN