Adana'da dolandırıcı suçüstü yakalandı

Adana'da dolandırıcı suçüstü yakalandı

Adana'da 'bir içecek firmasından ödül kazandınız' diyerek 53 yaşındaki Ömer Faruk Güngör'ün bin 500 TL'sini dolandıran 22 yaşındaki Muhammet Furkan Koca, bankadan parayı çekmek isterken Güven Timleri'nce suçüstü yakalandı.

Merkez Çukurova İlçesi'nde oturan Ömer Faruk Güngör'ü telefonla arayan Muhammet Furkan Koca, bir içecek firmasının yaklaşık 2 yıl önce kullandığı 'yaşatır seni' kampanyasından 20 bin TL ödül kazandığını söyledi.

Güngör'e,"Parayı alabilmeniz için masrafları ödemeniz gerekiyor" açıklamasını yapan Koca, vereceği banka hesabına bin 500 TL yatırmasını söyledi.

Kampanyadan haberi olmadığını belirten Güngör, alacağı 20 bin TL'nin sevinciyle, Koca'nın verdiği banka hesap numarasına bin 500 lirayı yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra bir arkadaşının uyarısı ile dolandırıldığını anlayan Güngör, polise başvurup, yatırdığı paranın da bloke edilmesini sağladı.

Polis banka hesabını takibe aldı

Bankadaki hesap numarasını takibe alan polis, Muhammet Furkan Koca'yı parayı çekmek için geldiği şubede suçüstü yakaladı. Hesabın kendisine ait olduğunu söyleyen Koca alınan ifadesinde dolandırıcılık suçlamasını kabul etmedi.

Arkadaşının oyununa geldiğini ileri süren Koca, "Arkadaşım kendisinin hesabını kullanamadığını söyledi. Akbarasının para göndereceğini benim hesabımı kullanmak istedi. Ben de kabul ettim. Benim dolandırıcılık olayı ile ilgim yok" diye kendini savundu.

Polisin yaptığı incelemede, Güngör'ün yatırdığı paranın 870 TL'sinin çekildiği, parayı da Koca'nın aldığı tespit edildi. Muhammet Furkan Koca, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Koca, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ADANA/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN