Yurt dışında müşavir olmak için artık yabancı dil şartı aranmayacak

Yurt dışında müşavir olmak için artık yabancı dil şartı aranmayacak

İçişleri Bakanlığı, yurt dışına gönderilecek müşavirler için yabancı dil şartını kaldırdı. Yapılan son yönetmelik değişikliğine göre, yurt dışına gidecek müşavirler Almanca, Fransızca ya da İngilizce dillerinden birini bilmek ya da YDS'den en az 70 puan almak zorunda değil.

İçişleri Bakanlığı tarafından yurt dışına gönderilecek müşavirler için yabancı dil şartı kaldırıldı. Bu konudaki yönetmelik değişikliği uyarınca, müşavirlerde gidecekleri ülkenin dilini ya da Almanca-Fransızca-İngilizce dillerinden birini bilmek ve YDS'den de en az 70 puan alma şartı aranmayacak.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Cibuti'den Singapur'a, Zambia'dan Uganda'ya kadar 71 ülkeye gidecek müşavirlere ayda 5-7 bin dolar maaş ödenirken, İtalya ve Rusya'ya 3'er, ABD'ye ise 6 müşavir birden atanacak. Bu müşavirler, bakanlık mensupları, 1. sınıf emniyet müdürü ya da binbaşı-tümgeneral rütbesi arasında olan jandarma ve sahil güvenlik personelinden belirlenecek.

Yurt dışında Aile Müşaviri'nden Din Hizmetleri Müşaviri'ne, Adalet Müşaviri'nden Tarım Müşaviri'ne kadar 3 bin kadar personel bulunuyor. TBMM'de geçmişte Türkiye'nin yurt dışı teşkilatı konusunda meclis araştırması yapılmış ve hazırlanan raporda "Türkiye, yurt dışında müşavirler ordusuna sahiptir. Büyük bölümü ihtiyaç dışıdır ve yabancı dil bilmemektedir" denilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN