Yurtlar ne zaman açılıyor? KYK yurtlarının açılmasına sayılı günler kaldı

Yurtlar ne zaman açılıyor? KYK yurtlarının açılmasına sayılı günler kaldı

Yurtların ne zaman açılacağı merak ediliyor. KYK yurtlarının geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 17 Eylül'de açılması bekleniyor. KYK yurt başvuruları için ise yarın son gün. Öğrenciler başvurularını gerçekleştirmesinin ardından sonuçların açıklanmasını bekleyecek. İşte KYK yurt ücretleri, başvuru - açılış tarihleri, sonuçların nereden duyurulacağı ve tüm detaylar...

KYK yurtlarının açılmasına yaklaşık 23 gün kaldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın KYK'ya (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) bağlı yurtları geçen yıl 17 Eylül 2018 tarihinde açılmıştı. Henüz resmi açıklama gelmese de, KYK yurtlarının 2019'da da 17 Eylül'e yakın tarihlerde açılacağı tahmin ediliyor.

YURT BAŞVURULARI İÇİN YARIN SON GÜN - 2019 KYK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 20 Ağustos 2019'da başlayan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün yurt başvuru sürecinin yarın (26 Ağustos 2019) sona ereceğini bildirdi.

 YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şehir dışında üniversite eğitimi alacak öğrencilerin gerçekleştirildiği yurt başvurusu için öğrenciler e-devlet üzerinden form dolduracak. Başvuru sırasında öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ait beyanlar alınacak. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu, beyanları değerlendirecek.

Yurt hakkı kazananların dışında kalan öğrenciler, puanlarına göre yedek sırasına alınacak. Bu öğrencilerin, kayıt yaptırmayanların yerlerine ve boşalan yerlere yerleştirilmeleri yıl boyunca devam edecek.

KYK yurt başvuru işleminde bulunmak isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi web sitesi olan ''yurtkur.gsb.gov.tr''den gerçekleştirilebilecek ve burs başvurularıyla ilgili ayrıntılı bilgilere erişebileceklerdir.

Öte yandan, öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için KYK Kurumsal İletişim Merkezi, başvuru süresince 7/24 öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, "4441961" numaralı Kurumsal İletişim Merkezi'nden veya Kurumun resmi Twitter hesabı "KYK_DESTEK" üzerinden de yardım talebinde bulunabilecek.

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme yaptırmaları gerekecek. Bilgilerinde yanlışlık olmayanlar ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

"e-Devlet" şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile PTT şubelerine giderek "e-Devlet" şifresi alması ya da diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

KYK SONUÇLARI NEREDEN DUYURULACAK?

KYK yurt başvurularını tek tek detaylı olarak incelenip değerlendirilmesiyle beraber ''kyk.gsb.gov.tr''den duyurulacak.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kredi ve Yurtlar kurumu 81 il, 152 ilçe ve 2 yurtdışında olmak üzere 500'den fazla yurtta, hizmet veriyor. Yurtlarda aylık ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücreti uygulanmaktadır. Standart v e özel nitelikli yurtlar olmak üzere iki tip yurt bulunur. Yaz okulu veya stajı için kalmayacaksanız Temmuz ve Ağustos ayı yurt ücretlerini ödemiyorsunuz.

İL İL KYK YURTLARININ TELEFON NUMARALARI VE ADRES BİLGİLERİ

KYK aylık yurt ücreti 168 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 180-285 TL arasındadır. K.K.T.C’de bulunan yurtların ise aylık ücreti 300 TL’dir.

Yurt Ücreti ve/veya Güvence Bedeli Alınmayacak Öğrenciler

Yurt ücreti ve/veya güvence bedeli alınmayacak öğrenciler aşağıdaki şekilde belirtilmiştir;

1-Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar.

2-Devlet koruması altında olan öğrenciler.

3-Anne ve babası vefat etmiş olanlar.

4-Şehit/Gazi çocukları.

5- 2330 sayılı Kanun kapsamında yazılı hallerde ölenlerin çocukları.

Bu öğrenciler okullarını normal öğrenim süresinde bitirmemişse 1 yıl daha aynı haklarla barınmaya devam ederler.

KYK YURT ÜCRETİ NE ZAMAN ÖDENMEKTEDİR? 

KYK Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir. Yurt ücretleri en geç ayın son iş günü saat 16.00’ya kadar banka aracılığıyla ödenir.

18-09/06/kyk-yurtlari.jpg

 

KYK YURTLARINDA KALAN ÖĞRENCİLERDEN YAZIN ÜCRET ALINMAYACAK

Bakanlar Kurulu, temmuz ve ağustos aylarında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında fiilen barınmayan öğrencilerden ücret alınmamasına karar verdi. KYK yurtlarında kalan öğrencilerden yazın ücret alınmamasına yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, KYK tarafından işletilen öğrenci yurtlarında temmuz ve ağustos aylarında fiilen barınmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak.  Söz konusu karar, Gençlik ve Spor Bakanlığının 14 Haziran tarihli yazısı üzerine alındı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN