Zafer bizi sarhoş etmeyecek şimdi yeni hedefimiz 2019

Zafer bizi sarhoş etmeyecek şimdi yeni hedefimiz 2019

Referandumun ardından ilk kutlama konuşmasını İstanbul’da yapan Erdoğan dün de Ankara’da vatandaşlarla bir araya geldi. Erken seçim tartışmalarına nokta koyan Erdoğan, 2019’u işaret etti, “Daha iyi olacak buna inanıyorum. Dün akşam bir işaret fişeği atıldı, Kasım 2019’a. Zaferler bizi sarhoş etmeyecek” ifadelerini kullandı. Erdoğan, referandum için eleştirel bir rapor kaleme alan AGİT’e de sert çıktı: Onu siz külahıma anlatın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halk oylamasında “evet” çıkmasının ardından Ankara’ya gelişinde Esenboğa Havalimanı’nda vatandaşlar tarafından karşılandı. Burada kısa bir konuşma yapan Erdoğan, “İnşallah bundan sonraki süreçte çok daha gayretli, çok daha hızlı olarak 2019 Kasımına yürüyeceğiz” dedi. Yedi düvele karşı mücadele verildiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Batı’da haçlı zihniyeti bize saldırdı, içeride uşakları saldırdı fakat yılmadık usanmadık milletçe dimdik durduk. Şimdi ben Güneydoğu’ya, Doğu’ya baktım. Gece hep onları inceledim. Devran değişti. Şimdi istikamet üzere bir gidiş var. Daha iyi olacak, buna inanıyorum. Fakat Kasım 2019’u unutmayın. Dün akşam bir işaret fişeği atıldı, Mart 2019’a ve Kasım 2019’a. Zaferler bizi sarhoş etmeyecek.”

Havaalanından Beştepe’ye gelişinde yol boyu vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılaşan Erdoğan, Külliye’nin şeref kapısı önünde toplanan kalabalığa da hitap etti.  Kendileri için önemli olanın milletin dediği ve milli iradenin ne yönde tezahür ettiği olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “25 milyon 200 bine yakın vatandaşımızın tercihiyle anayasa değişikliği kabul edilmiştir. Dolayısıyla artık bu konuyla ilgili tüm tartışmalar bitmiştir. Türkiye tarihinin en büyük oy sayısıyla kabul edilen anayasa değişikliğiyle gelen yenilikler artık tüm milletimizin hizmetindedir. Bundan sonra yönümüzü hep birlikte geleceğe çevirme zamanıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı sıfatıyla ve tüm gücümüzle ülkemizin ve milletimizin emrinde olarak çalışmayı sürdüreceğiz. Durmak yok yola devam diyeceğiz. Bugüne kadar milletimize nasıl aşkla, sevda ile adanmışlıkla hizmet etmişsek bundan sonra da aynı şekilde yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.” 

Anayasa değişikliğiyle milletin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçme kararını verdiğini belirten Erdoğan, “Bundan rahatsız olanlar olacak, onları biliyorsunuz zaten. Türkiye artık seçimlerden sonra yaşadığı belirsizlikleri geride bıraktı. Hükümet kurma kavgaları, pazarlıkları, koalisyonlar dönemi sona erdi. Önümüzdeki ilk seçimlerden itibaren ki Kasım 2019, onun önünde Mart 2019 yerel seçimler, artık karar milletin. Sizin sözünüzün üzerinde söz? Kararınızın üzerinde karar?” şeklinde konuştu. Vatandaşların “Yok” diye karşılık vermesi üzerine ise Erdoğan, “Bitti” dedi. 

KÜLAHIMA ANLATIN

Erdoğan, “AGİT diye bir örgüt var Avrupa’da. Şimdi bunlar kendilerine göre bir rapor hazırlıyorlar, ‘Türkiye’deki seçimler şöyle olmuş böyle olmuş.’ Önce haddinizi bilin haddinizi. Sizin hazırlayacağınız o siyasi içerikli raporları, biz ne görürüz ne duyarız ne biliriz. Onu siz külahıma anlatın. Biz yolumuza devam ederiz” ifadesini kullandı. “54 sene Avrupa Birliği kapısında bizi bunlar beklettiler.” diyen Erdoğan, “Otururuz konuşuruz, bir güven oylaması da onun için yaparız.” şeklinde konuştu.

16 Nisan’da ortaya çıkan sonucun milleti memnun ederken, mutlu ederken, hiç şüphesiz birilerini de hüsrana uğrattığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Gazete ilanları gördüm. Bakıyorum ki tencere tavacılar çıkmış ortaya. Onlar da ‘hayır’ı kutluyorlarmış. Galibiyetin mutluluğunu biliyoruz da galibiyetin hakikaten eğlenmesini biliyoruz da mağlubiyetin nasıl kutlandığını şimdi öğreniyoruz. Nedir o? İşte bunlar Gezici, bunlar tencere tavacı. Tencere tava hep aynı hava devam ediyor.”

AB SONUÇLARINA KATLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İngiltere Brexit yaptı, kurucusu olduğu Avrupa Birliğinden şu anda İngiltere çıkıyor, Norveç çıktı. Kararı verecek merci neresi? Millet. Gideriz milletimize, millet ne karar veriyor, biz de ona uyarız. Ya Türkiye’ye verdikleri sözleri derhal tutacaklar ya da sonuçlarına katlanacaklar. Bu iş öyle terör örgütlerini el altından silahla, parayla desteklemek suretiyle ülkemizin üzerine salmakla olmaz. “ dedi.

Erdoğan, “Suriye’de terör örgütlerine verdikleri destekle ülkemize karşı husumetlerini açıkça ilan etmekten çekinmeyenler şunu bilsinler, Türkiye ne pahasına olursa olsun, sınırlarının yanı başında bir terör örgütüne veya bir terör oluşumuna asla izin vermeyecektir. Bölgede paralı asker gibi kullandıkları teröristlerle Türkiye’yi dize getirebileceklerini sananlar yanıldıklarını çok yakında görecekler. Fırat Kalkanı bizim son değil, ilk operasyonumuzdur” ifadelerini kullandı.

17-04/18/18krs9-tayyii1.jpgCumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Selim Türbesini ziyaretinde, restorasyonu tamamlanan türbe üzerindeki kaftanın örtüsünü TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile birlikte kaldırdı.

ESKİ LİDERLERE KABİR ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün sabah İstanbul’da 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, merhum başbakanlar Adnan Menderes ve Necmettin Erbakan ile Futbol Federasyonu eski Başkanı Hasan Doğan’ın kabrini ziyaret etti. Erdoğan ardından Eyüp Sultan Türbesi’ne geçti. Daha sonra Fatih Camii’ne giden Erdoğan Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim’in türbelerinde dua etti ve Kurân okudu. Erdoğan, Topkapı’da bulunan anıt mezardaki anma törenin Özal’ın torunu Serra ile yakından ilgilendi.

17-04/18/untitled-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN