Zeybekci'den Tunç Soyer'e: Kim uyuttu İzmir'i?

Zeybekci'den Tunç Soyer'e: Kim uyuttu İzmir'i?

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'in "İzmir uyuyan bir güzel. Öperek uyandıracağız, silkeleyeceğiz" sözlerine "20 yıldır buradasınız. Kim uyuttu İzmir’i?" diyerek tepki gösterdi.

Nihat Zeybekci'nin basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Sivas Güneykayalılar Derneğinin Karabağlar’daki etkinliğine katılan Zeybekci, Soyer'in sözlerinin İzmirliler tarafından iyi irdelenmesi gerektiğini belirtti.

'KİM UYUTTU İZMİR'İ?'

İzmir'de yıllardır CHP’li belediye başkanının görevde olduğunu hatırlatan Zeybekci, Soyer'in bir açıklamasında İzmir için "İzmir uyuyan bir güzel. Öperek uyandıracağız, silkeleyeceğiz" sözlerini kullandığını aktardı. Zeybekci, "20 yıldır buradasınız. Kim uyuttu İzmir’i? Bu söz İzmir’i uyuttuklarının itirafıdır." ifadesini kullandı.

Zeybekci, Soyer'in terör örgütünü, eylemlerini hiç kınamayan HDP'lilerin yanında yer alarak, Sur'a gidemediği için üzüntüsünü dile getirdiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Benim adaylığım 27 Kasım'da açıklandı. Aziz Kocaoğlu, adaylığıma ilişkin 'iyi bir devlet adamıdır, doğru, dürüst biridir, hayırlı olsun' yorumunda bulundu. Yenilenmek lazım diyerek belediye başkanı adayı olmayacağını açıkladı. Bana karşı aday olma gereğini duymadı. Siyaseten ayrı partilerdeyiz bir mahsur görmedi. Kocaoğlu, CHP İzmir adayının belirlenmesi öncesi adaylığını tekrar koydu. Belediye başkanı olmak için değil, birine karşı İzmir'i teslim etmenin riskli olduğunu gördüğünden adaylığını koydu."

"Hükümetin İzmir'e az destek verdiği" yönündeki eleştirilere de değinen Zeybekci, Türkiye'de tüm belediyelere kişi başına bütçe gelirlerinden pay verildiğini anımsattı.

'ANINDA ADAYLIĞI BIRAKIRIM'

Zeybekci, "İzmir'e bütçeden gelen kişi başına gelir, Türkiye'de Kocaeli'den sonra ikinci sırada. İstanbul ve Ankara, İzmir'in çok altında. Komşu iller Aydın'a, Denizli'ye gönderilen İzmir'e gönderilenin yarısından az, yüzde 40 seviyesinde. İddiamda yanlış varsa çıksınlar söylesinler, huzurunuzda söylüyorum anında adaylığı bırakırım." ifadesini kullandı.

Açıklamada, Nihat Zeybekci'nin Karabağlar'da Ege Muşlu İşadamları ve Girişimciler Derneği toplantısına katıldığı, AK Partili sandık müşahitleriyle bir araya geldiği belirtildi.

İZMİR/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN